Actualitate

Cafea şi îngheţată „a la Mărgelatu”

<p /><img src="documente/stories/06_iunie/03_ziua/06 sorin apostu florin piersic deschidere cafenea la margelatu am 10.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Clujenii îşi pot bea de ieri cafeaua într-o atmosferă „de film”, în incinta cinematografului „Florin Piersic”.

 

Cafeneaua “La Mărgelatu” din incinta cinematografului “Florin Piersic” a fost inaugurată ieri oficial, în prezenţa marelui actor clujean.


 

La eveniment au mai luat parte primarul Clujului, Sorin Apostu şi directorul Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmului (RADEF), Marius Iuraşcu.


Încântat peste măsură că în cinematograful care îi poartă numele s-a deschis şi o cafenea care îi este dedicată, Florin Piersic a savurat prima cafea în local, alături de soţia sa. “Eu m-am născut în Cluj, sunt clujean şi normal că am să vin aici cât pot de des să-i întâmpin pe clienţii cafenelei. Acum mai am treabă cu piesa de teatru «Străini în noapte», dar apoi o să vin mai des aici”, a promis Florin Piersic. Primarul Clujului a explicat că întreg conceptul cafenelei se bazează pe cariera lui Florin Pierisc.

 


Produse cu nume sugestive

 


“Din respectul pe care i-l arătăm lui Florin Piersic, meniul este în aşa fel organizat încât produsele poartă nume sugestive precum «La Mărgelatu» sau «Harap Alb». Aşa cum am vrut de la început, toate ţin de numele lui Florin Piersic sau de rolurile pe care le-a interpretat. Preţurile sunt la fel ca într-o cafenea obişunită. Savoarea este cea care face diferenţa şi faptul că îl poţi întâlni, când te aştepţi mai puţin, pe marele Florin Piersic”, a spus primarul Sorin Apostu.

 


Cafeaneaua are şi o terasă

 

Primarul nu a fost însă tocmai mulţumit de faptul că localul nu a fost ieri sută la sută pregătit pentru o inaugurare ca la carte. Cu câteva minute înaintea sosirii lui Florin Piersic, muncitorii încă făceau ultimele aranjamente în local, iar afară lucrul la amenajarea terasei era în toi. În plus, Apostu a fost iritat şi de faptul că pe ecranele tv montate în incinta cafenelei rulau emisiunile unui canal de ştiri şi nu secvenţe cu filmele în care a jucat Florin Piersic de-a lungul timpului. Investiţia în amenajarea cafenelei s-a ridicat la circa 150.000 de euro, lucrările fiind excutate de o firmă care are contract cu RADEF.

 

Piersic a vizitat şantierul de opt ori

După ce şi-a băut cafeaua împreună cu primarul, cu directorul RADEF şi cu soţia sa, Florin Piersic a ţinut să le explice tuturor povestea fotografiilor afişate pe un perete în incinta cafenelei. De altfel, primarul Sorin Apostu a dezvăluit că marele actor a aşteptat cu nerăbdare deschiderea cafenelei “La Mărgelatu”, motiv pentru care a vizitat şantierul de opt ori de-a lungul desfăşurării lucrărilor. Vă reamintim că, în luna ianuarie, Florin Piersic a inaugurat călare cinematograful care îi poartă numele.

 

Piersic vrea să dea lovitura de start pe “Cluj Arena”

 

Florin Piersic a ţinut ieri să-i transmită un mesaj şi preşedintelui Consiliului Judeţean, Alin Tişe, după ce a citit în presă că deja se montează gazonul pe noul stadion “Cluj Arena”. “Sunt amator de fotbal şi nu văd de ce nu aş putea să dau eu lovitura de deschidere a primului meci de pe noul stadion. Aştept un răspuns de la Alin Tişe”, a afirmat marele actor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter