Actualitate

15.000 de flori de lotus decorează străzile din Cluj-Napoca - FOTO

Proiectul Day 15 a ajuns, duminică, 15 februarie la ediţia a doua.

15.000 de origami în forma florii de lotus au fost confecţionate de 2.000 de voluntari în cadrul proiectului Day 15. O parte din aceste flori au fost lipite pe un perete de pe strada Constanţa, iar altele pe strada Potaissa şi în Piaţa Muzeului. Florile de lotus din hârtie au fost făcute în 750 de ore de muncă. Instalaţiile artistice de pe cele trei străzi prezintă imagini, create în totalitate din origami, care comunică mesajele mișcării internaționale “No Hate Speech” într-un mod creativ și inedit. „No Hate Speech” militează împotriva discriminării de orice fel și a discursului instigator și este tema Day 15 februarie.

"Walls of Cluj-Napoca" este numele proiectului din luna februarie realizat sub umbrela Day 15, proiect dedicat în primul rând comunității locale dar și turiștilor, celor care vizitează Cluj-Napoca în jurul datei de 15 a fiecărei luni din acest an. Proiectul Day 15 se încadrează în direcția ShareSpace a Capitalei Tineretului 2015 - reactivare urbană.


Proiectul Day 15, ediţia din februarie a costat aproximativ 800 de euro.

Day 15 este unul dintre proiectele strategice din cadrul programului Cluj-Napoca 2015, Capitala Europeană a Tineretului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter