Actualitate

VIDEO Cabana fostului primar Sorin Apostu şi casa unei judecătoare din Cluj, sparte de hoţi

Polițiștii clujeni au reținut șase infractori care au dat zeci de spargeri și au furat bunuri de sute de mii de euro. Percheziții au fost făcute și la locuința avocatei Cora Radu, unde ar fi fost găsite bunuri suspecte.

sursa foto infobraila.ro sursa foto infobraila.ro

Pe lista imobilelor percheziționate s-au aflat și două case de amanet unde bunurile au fost amanetate. Polițiștii susțin că au fost făcută o percheziție inclusiv la cabinetul avocatului Cora Cristina Radu, potrivit evz.ro. În locuințele percheziționate au fost găsite mai multe bunuri de valoare, bijuterii, despre care se bănuiește că ar fi fost furate de către grupul de persoane suspecte că se ocupă cu spargeri de locuințe. Polițiștii mai spun că avocata trăiește în concubinaj cu unul dintre spărgători.

Un alt individ considerat periculos este un anume Lucian Alin Trif, reținut pentru cercetări. ”Sunt aduse la audieri șase persoane dintre care, o parte vor fi reținute. S-au făcut percheziții și s-au descoperit mai multe bunuri despre care știm că sunt furate și care au fost amanetate de membrii grupului în ultima perioadă”, a declarat un oficial al Poliției Cluj.


Ultima spargere, susțin polițiștii ar fi avut loc la locuința judecătoarei C. I. de la Curtea de Apel Cluj. Hoții au furat bunuri de valoare. Locuința magistratului se află la periferia orașului iar înainte să acționeze hoții au studiat zona, au distrus sistemul de alarmă, valoare bunurilor furate fiind evaluată la câteva mii de euro.


Pe lista celor furați s-ar afla și fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, în prezent condamnat pentru corupție. Hoții ar fi spart cabana acestuia situată în localitatea Câmpenești de unde au furat lucruri de valoare.

Furau cu camionul

De regulă, rețeau fura la greu tot ce prindea iar pentru transportul bunurilor furate folosea un camion. Pe lista bunurilor furate sunt trei ATV-uri, zeci de uși, bunuri electronice de valoare, sute de grame de bijuterii etc. 


”Doar ATV-urile sunt evaluate la 20.000 de euro. La una dintre percheziții am găsit bunuri despre care avem probe că au fost furate care se ridică la peste 30.000 de euro. În general, această grupare când fura nu se juca și furau de la uși până la bunurile cele mai valoroase”, a declarat același oficial al IPJ Cluj.

Trei tineri au fost reţinuţi de poliţişti, pentru 24 de ore, în urma a 10 percheziţii efectuate la persoane bănuite de furturi din locuinţe, cabane, şi societăţi comerciale, iar alte trei persoane se află la sediul Poliţiei pentru audieri. De asemenea, s-au recuperat bunuri de aproximativ 20.000 de euro.


„În urma percheziţiilor efectuate ieri, poliţiştii clujeni au recuperat bunuri în valoare de circa 20.000 de euro. S-au găsit şi ridicat 3 ATV-uri, bijuterii, ceasuri, laptop-uri, televizoare LCD, sisteme home cinema, unelte electrice şi electrocasnice, telefoane mobile, obiecte vestimentare, trubo-suflante industriale (în valoare de circa 10.000 euro), 30 de uşi interioare, bani şi produse pirotehnice, susceptibile a fi sustrase. Totodată, s-a dispus extinderea cercetărilor pentru a se identifica şi alte părţi vătămate şi a se stabili provenienţa unor bunuri descoperite astăzi, cu privire la care nu s-au formulat până în prezent plângeri penale”, spun reprezentanții IPJ Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter