Actualitate

Poliţiştii clujeni ies în stradă după o zi cu multe accidente mortale

Poliţiştii clujeni au ieşit miercuri, 4 februarie, în stradă în cadrul unei acţiuni „pentru reducerea accidentelor de circulaţie, produse pe fondul nerespectării legislaţiei rutiere”. Poliţiştii au dat peste 170 de amenzi, au reţinut 18 permise auto şi au retras 3 certificate de înmatriculare. Cu o zi înainte au decedat două persoane şi au fost rănite alte două.

Două accidente rutiere mortale şi două accidente grave au avut loc marţi, 3 februarie, în judeţul Cluj.

La intrare în Gilău un şofer în vârstă de 69 de ani nu s-a asigurat corespunzător când a vrut să întoarcă maşina şi a fost lovit în plin de o ambulanţă care era în misiune. Şoferul în vârstă de 69 de ani a murit pe loc.


Un alt accident rutier mortal a avut loc în Curba Morţii din Feleacu în jurul orei 23:00. Şoferul unui TIR, de 34 de ani, care transporta alimente, a circulat cu viteză prea mare şi s-a răsturnat. Şoferul nu a mai putut fi salvat, însă logodnica acestuia, care era în cabina TIR-ului a fost scoasă de alţi şoferi afară.

O minoră de 17 ani a fost rănită grav marţi dimineaţa într-un accident de circulaţie care a avut loc pe strada Observatorului din cartierul Zorilor. Minora a trecut strada printr-un loc nepermis, moment în care a fost lovită de o maşină. Adolescenta de 17 ani a fost transportată la spital. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat faptul că nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.


Un alt accident rutier grav a avut loc marţi, 3 februarie, în jurul orei 22:30, în localitatea Răscruci, când şoferul un autocar nu s-a asigurat la efectuarea unui viraj şi a lovit o maşină Volkswagen condusă de un tânăr de 24 de ani. Autocarul transporta circa 45 de muncitori. Şoferul autoturismului a rămas încarcerat în urma accidentului. Acesta avea picioarele rupte.

Poliţiştii au ieşit în stradă miercuri, 4 februarie, iar activităţile „s-au organizat pe principalele drumuri naţionale pentru fluidizarea traficului şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave. Au fost vizate viteza neregulamentară şi cea neadaptată condiţiilor de trafic, echiparea necorepunzătoare a vehiculelor pentru iarnă şi conducerea sub influenţa alcoolului, dar şi reducerea accidentelor de circulaţie, produse pe fondul nerespectării legislaţiei rutiere.


S-a verificat respectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă şi trasportul minorilor în dispozitive de retenţie.

În cadrul acţiunii, pentru abaterile constatate, poliţiştii au fost nevoiţi să aplice 174 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de circa 22.000 lei. Dintre acestea, 125 s-au aplicat pe raza municipiului Cluj-Napoca.  S-au reţinut 18 permise de conducere, iar pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.


Totodată, poliţiştii rutieri au constatat comiterea a 4 infracţiuni rutiere şi au dispus indisponibilizarea unui autovehicul, întrucât conducătorul acestuia nu a putut să prezinte, în momentul controlului, diagramele, cartela şi listarile tahografice în forma cerută de lege.

Vă reamintim că poliţiştii sunt prezenţi pe principalele tronsoane rutiere pentru salvarea de vieţi prin combaterea excesului de viteză şi prevenirea accidentelor, precum şi pentru asigurarea fluenţei circulaţiei”, transmite Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter