Actualitate

Cum au fost “pedepsiţi” poliţiştii care îl aveau în supraveghere pe hoţul din Dej care a reuşit să evadeze

Un tânăr de 20 de ani a reuşit să fugă de sub escorta poliţiştilor în timp ce era transferat de la Dej în arestul IPJ Cluj. El se afla într-o maşină de poliţie alături de doi poliţişti, iar la un moment dat unul dintre poliţişti a coborât din maşină pentru a ridica nişte documente. Profitând de neatenţia celui de-al doilea poliţist Lăcătuş Brăduţ a fugit din maşină. Conducerea IPJ Cluj a luat primele măsuri împotriva celor doi poliţişti.

Cei doi poliţişti care îl aveau în supraveghere pe Lăcătuţ Brăduţ sunt cercetaţi disciplinar şi penal, au precizat surse judiciare.

Surse din Poliţia Cluj au declarat că poliţiştii care erau de serviciu luni seara sunt cercetaţi atât în cadrul unei anchete interne, derulate la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj, cât şi în cadrul unei anchete penale deschisă de un procuror.


“Conducerea instituţiei a demarat o anchetă internă. De asemenea, a fost sesizat şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca pentru comiterea infracţiunii de neglijenţă în serviciu”, au precizat aceste surse.

Lăcătuş Brăduţ, în vârstă de 20 de ani, era reţinut pentru 24 de ore şi era transportat de la Dej cu o maşină a poliţiei la Cluj-Napoca pentru a fi dus în arestul IPJ Cluj. La un moment dat, şoferul maşinii de poliţie a fost nevoit să oprească, a coborât din maşină pentru a ridica nişte documente de pe raza municipiului Cluj-Napoca, moment în care tânărul a profitat de faptul că celălalt poliţist nu era atent şi a fugit din maşină.


Polițiștii susțin că Lăcătuș Brăduţ a evadat în zona Gării CFR din Cluj-Napoca, chiar din mașina de poliție în care se afla și unde a fost lăsat nesupravegheat.

Poliţiştii spun că Lăcătuş Brăduţ, alături de alţi tineri, se face vinovat de zeci de furturi din autoturisme. Ultima spargere a dat-o în noaptea de vineri spre sâmbătă la şase autoturisme parcate pe o stradă din Dej. Cu o noapte înainte, alte cinci autoturisme au fost sparte în același mod, în Gherla. Hoții au forțat încuietorile autoturismelor, însă din spusele proprietarilor nu au găsit bunuri de valoare.


Reamintim că în 17 ianuarie patru deţinuţi au evadat din arestul IPJ Cluj în timp ce se aflau în programul de plimbare, care se desfășoară în curtea interioară a Poliţiei Cluj, cu pereți din  beton și acoperită cu grilaje de fier. Polițiștii au susținut atunci că cei patru au rupt grilajul de fier care acoperă locul unde se desfășoară plimbarea, au escaladat zidul din beton și au reușit să fugă prin curtea interioară a Poliției Cluj spre strada Traian. Toţi poliţiştii au fost mobilizaţi pentru prinderea celor patru, trei dintre ei fiind prinşi în primele 12 ore de la evadare, în timp ce al patrulea a fost găsit abia după două săptămâni la Alba Iulia.

Cei trei poliţişti care erau de serviciu la arestul IPJ Cluj când patru deţinuţi au evadat sunt cercetaţi disciplinar şi penal, fiind mutaţi la alte secţii, la cerere, spun surse judiciare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter