Actualitate

Percheziţii la un sediu ANAF. Un angajat, implicat într-un dosar de evaziune fiscală de un milion de euro

Poliţiştii fac, miercuri, 11 percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, la sediile unor firme, în biroul unui angajat al ANAF şi la locuinţele mai multor persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani, prin care s-a produs un prejudiciu de aproximativ un milion de euro.

Poliţia Capitalei arată, într-un comunicat de presă, că cele 11 de percheziţii sunt făcute "la persoane, societăţi comerciale şi instituţii publice, pentru prevenirea şi combarea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani".

Surse din Poliţie au declarat, pentru MEDIAFAX, că anchetatorii fac percheziţii şi în biroul unui angajat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), din sediul structurii care se ocupă de administrarea marilor contribuabili.


"În urma documentării activităţii infracţionale, poliţişti au stabilit faptul că, bănuiţii ar fi înfiinţat mai multe firme fantomă pe care le foloseau în circuitul economic, în scopul deducerii de TVA", a precizat Poliţia Capitalei.

Anchetatorii au estimat că prejudiciul în acest caz se ridică la aproximativ un milion de euro.


Percheziţiile sunt făcute de peste 40 de poliţişti bucureşteni, sub supravegherea Parchetului Tribunalului Bucureşti, acţiunea fiind sprijinită de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Ultimele Stiri
abonare newsletter