Actualitate

Englezii susţin că armele folosite în atacul de la Paris provin de la o fabrică de lângă Cluj

Armele folosite de fraţii Said şi Cherif Kouachi în atacul de la redacţia săptămânalului de satiră Charlie Hebdo ar fi de provenienţă românească, scrie ziarul britanic „The Telegraph” în ediţia sa electronică.

Jurnaliştii de la The Telegraph susţin într-un articol postat pe site-ul lor că armele folosite în asaltul de la publicaţia Charlie Hebdo ar putea proveni din zona ţărilor balcanice, relatează romaniatv.net. Mai exact, în articol se precizează că fraţii Said şi Cherif Kouachi au folosit arme de tip Kalasnikov AKS-74. În zona Balcanilor doar România şi Bulgaria au o istorie în producţia unor astfel de arme, mai scriu jurnaliştii britanici.

Arma AKS 74, de tipul celor folosite în atacul de la Charlie Hebdo, se produce în cele două fabrici de la Cugir, judeţul Alba. România exportă atât arme, cât şi muniţie.


Președintele filialei clujene a Ligii Islamice din România: „Aceste caricaturi poate i-au făcut bine Islamului. Oamenii sunt curioși să vadă cine e Mahomed”

Pistolul de tip Tokarev, folosit de Amedy Coulibaly, își are originea, probabil, tot în țările din Balcani, unde acest tip de armă de producție sovietică a fost foarte popular pentru că era mult mai ieftin decât armele moderne.


O prezență neobișnuită în arsenalul celor trei teroriști este pușca-mitralieră Kalașnikov de tip AKS-74. Zverzhanovski, un expert al Națiunilor Unite implicat în eforturile de reducere a traficului cu arme ușoare în sud-estul Europei, susține că acest tip de armă nu a mai fost prima opțiune a milițiilor, bandelor sau trupelor regulate din Balcani deoarece nu era una comună în regiune, spre deosebire de modelul AK-47.

„Nu a fost produsă de niciuna din țările din fosta Iugoslavie, deci probabil a fost produsă în Bulgaria sau România”, a explicat acesta, relatează evz.ro.


ATACUL ARMAT de la Charlie Hebdo din Paris: Filmul evenimentelor

Înregistrarea video prin care teroristul Amedy Coulibaly şi-a detaliat acţiunile


Atacurile teroriste din Franţa ar putea fi începutul unui val de atentate în Europa

Ultimele Stiri
abonare newsletter