Actualitate

SRI îl caută pe bărbatul care a trimis mesajul de ameninţare cu bombă de pe aeroport

Un telefon anonim făcut, vineri, 16 ianuarie, în jurul orei 18.20, la 112 Buzău a pus pe jar aeroporturile din Cluj-Napoca şi Târgu Mureş. Telefonul anunţa că există câte o bombă pe cele două aeroporturi. După efectuarea verificărilor, autoritățile au anunțat că alarma cu bombă a fost una falsă.

Surse din Serviciul Român de Informații au precizat că alarma falsă cu bombă de la aeroporturile din Cluj şi Târgu Mureş a fost dată de un bărbat aflat pe raza judeţului Buzău. "A fost o voce de bărbat care a utilizat un telefon cu cartela PrePay. Am demarat deja căutările pentru depistarea bărbatului", au precizat surse din SRI.

”Urmare a unui telefon anonim primit la 112 Buzău, referitor la posibila amplasare a unor dispozitive explozive la Aeroportul Internaţional «Avram Iancu» Cluj şi la Aeroportul Târgu Mureş, a fost convocat Comitetul pentru Situaţii de Criză al aeroportului. În regim operativ s-au mobilizat instituţiile cu atribuţii în asemenea situaţii, conform procedurilor legale. Au intervenit structurile specializate ale SRI, beneficiind de suportul IPJ, precum şi al celorlalte instituţii abilitate. Activitatea aeroportului nu a fost perturbată în urma acestui eveniment. Urmare a verificărilor efectuate de către specialiştii SRI Cluj s-a dovedit că alarma a fost falsă”, se arată într-un comunicat de presă al aeroportului clujean.


”Traficul aerian de pe aeroportul clujean nu a fost afectat”, a precizat David Ciceo, directorul Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter