Actualitate

Traficul în Cluj-Napoca va fi regândit. Ce se întâmplă anul acesta cu centura de sud

Din bugetul local pentru 2015 vor fi alocați bani pentru realizarea unui parking și punerea în aplicare a unor soluții pentru decongestionarea traficului din oraș.

Bugetul general pentru 2015 este de 1.181.270.000 lei, echivalentul a 263 milioane  euro, mai mare decât cel din anul precedent când a fost de 1.156.519.000 lei, adică 257 milioane euro.

În cadrul unor proiecte multianuale care încep în 2015 sunt incluse studiul de prefezabilitate pentru centura de sud și un studiu de trafic. “Avem proiecte noi multianuale pe care le vom demara anul acesta și care vor continua și anii următori. Cel mai important proiect este demararea procedurilor pentru studiul de prefezabilitate al centurii de sud care merge pe traseul: nodul N - Calea Turzii –Selgros – Apahida Vâlcele. Este primul lucru pe care îl vom face anul acesta din bugetul local”, a declarat, miercuri, primarul Emil Boc.


Odată ce va fi stabilit costul realizării centurii de sud, autoritățile locale ar putea aplica pentru un proiect cu fonduri europene ca să poată fi realizate lucrările propriu-zise.

Tot în cadrul unor proiecte multianuale, va fi demarat și un studiu de circulație care să ofere soluții pentru decongestionarea traficului. “De departe cea mai presantă problemă este aglomerația. Am gândit un pachet pentru această problemă: parkinguri, centură, studiu de trafic și alte soluții ca să rezolvăm problema. Acum câțiva ani am rezolvat problema TIR-urilor care traversau orașul”, a punctat Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter