Actualitate

Concert simfonic sub bagheta dirijorului Lawrence Foster la Filarmonica Transilvania

Filarmonica de Stat „Transilvania” invită melomanii clujeni să ia parte la primul concert simfonic din acest an, desfășurat sub bagheta dirijorului american de origine română Lawrence Foster. Evenimentul va avea loc vineri, 16 ianuarie 2015, începând cu ora 19:00, la Colegiul Academic.

Dirijorul american de origine română Lawrence Foster Dirijorul american de origine română Lawrence Foster

Invitatul special al evenimentului muzical, maestrul Lawrence Foster, revine la pupitrul Orchestrei Filarmonicii clujene după aproape 46 de ani, acesta dirijând în Cluj-Napoca pentru prima dată în 1969. Alături de el, pe scenă va urca și renumitul pianist clujean Daniel Goiţi, absolvent al Liceului de Muzică „Sigismund Toduţă”, iar mai apoi al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”.

Pasionat de muzica din ţara sa de origine, Lawrence Foster a fost decorat în anul 2003 cu Ordinul „Meritul Cultural”, în grad de Mare Ofiţer pentru promovarea muzicii româneşti şi cu titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei de Muzică „Gh. Dima” în anul 2013, iar în perioada 1998 – 2001 a fost Director Artistic al Festivalului „George Enescu”.


Programul concertului:

Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania”

Dirijor: Lawrence Foster (S.U.A.)


Pianist: Daniel Goiţi

George Enescu – Rapsodia română nr. 2, în Re major, op. 11


Serghei Rahmaninov – Concertul pentru pian nr. 2 în do minor, op. 18

Piotr Ilici Ceaikovski – Simfonia a V-a în mi minor, op. 64


Biletele se pot cumpăra de la Agenţia de Bilete a Filarmonicii (Piaţa Lucian Blaga nr. 1-3, la parter în incinta Casei de Cultură a Studenţilor) după următorul program: luni - miercuri între orele 10:00 – 14:00; marţi - joi între orele 12:00 – 18:00 şi vineri între orele 10:00 – 14:00 sau cu o oră înainte de concert, direct de la locaţia acestuia. Preţul unui bilet întreg este de 20 lei iar preţul unui bilet redus, pentru elevi, studenţi şi pensionari, este de 10 lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter