Actualitate

Iohannis: „Am participat la un marș al solidarității internaționale”

Președintele Klaus Iohannis a declarat că marșul de la Paris, la care a participat, nu a fost doar un marș al solidarității francezilor, ci un marș al solidarității internaționale.

La reîntoarcerea în țară de la marșul solidarirății din Paris, președintele României, Klaus Iohannnis, a declarat că a participat la un marș în memoria celor care și-au pierdut viața în atentatele de săptămâna aceasta și că acest marș nu este doar aș solidarității franceze,ci este unul al solidarității internaționale. „Am participat la marșul solidarității închinat memoriei celor care și-au pierdut viața în recentele atentate, dar nu a fost doar un marș al solidarității francezilor, ci un marș al solidarității internaționale, dacă se poate spune așa, un semn al hotărârii noastre de a lupta împotriva terorismului și împotriva extremismului de orice fel. Nu au participat doar europeni, nu au participat doar creștini, ci și musulmani, evrei, atei, agnostici, au fost reprezentate statele arabe, au venit înalți reprezentanți ai Israelului, cu toții îngrijorați de ofensiva terorismului”, a spus Iohannis într-o declarație de presă pe Aeroportul Henri Coandă, la întoarcerea de la Paris.

El a adăugat că a avut ocazia să discute cu mulți lideri politici din Europa și din lume, printre care cancelarul Germaniei, Angela Merkel, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, președintele Consiliului European, Donald Tusk, premierul Olandei, Mark Rutte, președintele Ucrainei, Petro Poroșenko și prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu. „Doresc să folosesc acest prilej pentru a-i mulțumi președintelui Franței, Francois Hollande, pentru invitație și pentru călduroasa primire. Mă bucur că am putut să-i fiu alături în aceste momente grele pentru națiunea franceză, îi mulțumesc de asemenea pentru atenția specială pe care a acordat-o mesajelor noastre și solidarității din partea poporului român”, a menționat Iohannis.

abonare newsletter