Actualitate

Instanța analizează azi cererea de anulare a pedepsei primite de Dan Voiculescu în dosarul ICA

Cererea de anulare a pedepsei primite de Dan Voiculescu în dosarul ICA - 10 ani de închisoare - va fi analizată, marţi, de un complet de divergenţă al Curţii de Apel Bucureşti (CAB), care ar putea decide respingerea demersului sau admiterea acestuia şi eliberarea fondatorului PC.

Completul de divergenţă care va decide cu privire la solicitarea lui Voiculescu este alcătuit din trei judecători: Dan Lupaşcu, Isabellle Tocan şi Corina Cornelia Dăescu.

În decembrie, Lupaşcu şi Tocan nu au putut să cadă de acord asupra unei decizii privind contestaţia, astfel că a fost format completul de trei care va lua hotărârea definitivă în acest caz.


Judecătoarea Corina Cornelia Dăescu, intrată în completul de divergenţă alături de Lupaşcu şi Tocan, este astfel cea care ar urma să încline balanţa. Dăescu judecă şi dosarul retrocedărilor al primarului Radu Mazăre, aflat pe rol de şase ani, notează gandul.info.

În cazul admiterii contestaţiei, judecătorii pot decide eliberarea lui Voiculescu şi rejudecarea apelului din dosarul ICA.

abonare newsletter