Actualitate

Ghișeele Primăriei Florești, închise până în 8 ianuarie. Se schimbă sistemul informatic

Primăria Florești instalează în aceste zile un nou server și unifică bazele de date ale persoanelor fizice și juridice, în ceea ce privește contribuțiile la capitolul Taxe și Impozite.

Noul sistem va permite o și mai bună funcționare a segmentului de încasare, atât prin operativitate sporită pentru contribuabili, cât și printr-o mai bună identificare a bunurilor declarate spre impozitare, dar asupra cărora nu s-au plătit taxele. În aceste condiții, până pe joi, 8 ianuarie, la Primăria Florești nu se vor putea plăti taxe și impozite. Contribuabilii sunt informați că plățile urgente, ce nu suferă o amânare de 1-2 zile, se pot realiza prin Ordin de Plată la Trezorerie, prin Poștă sau prin unitățile bancare.

“Este vorba de instalarea unui server nou, care va permite o mai bună funcționare a sistemului informatic, mai ales la capitolul taxe și impozite. Concret se va unifica baza de date a persoanelor fizice cu cea a persoanelor juridice și se vor accesa mult mai ușor contribuabilii și situația bunurilor declarate spre impozitare. Din păcate este o operațiune complexă, care necesită timp și nu se poate lucra în paralel pe sistemul vechi o dată cu instalarea celui nou. Imediat după punerea în funcțiune, sigur joi 8 ianuarie sau posibil chiar miercuri 7 ianuarie, vom avea posibilitatea de a încasa și mai bine taxele și impozitele și de a depista mult mai rapid și mai exact pe cei ce se sustrag de plata acestor contribuții. Nu mi se pare corect ca o mare parte din floreșteni să își achite taxele și o altă parte să nu plătească”, a declarat primarul comunei Florești, Horia Șulea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter