Actualitate

Mircea Băsescu cere daune de un milion de euro în procesul membrilor familiei lui Bercea Mondial

Mircea Băsescu a cerut, vineri, Tribunalului Constanţa, să se constituie parte civilă în procesul în care cinci membri ai familiei lui Sandu Anghel sunt judecaţi pentru şantajarea fratelui preşedintelui, el solicitând daune morale de un milion de euro.

La Tribunalul Constanţa a avut loc, vineri dimineaţă, un nou termen în dosarul în care membrii familiei Anghel, respectiv Izaura Anghel, Marius Constantin, Florin Anghel, Fănica Anghel şi Grinică Ion Anghel, sunt judecaţi pentru şantajarea lui Mircea Băsescu.

Avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Taşcă, a depus o cerere prin care clientul său să se constituie parte civilă în proces, solicitând daune morale de un milion de euro pentru prejudiciul de imagine adus, relatează Mediafax.


De asemenea, soţia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, Fănica Anghel, şi fiul ei, Florin Anghel, au solicitat instanţei un nou termen de judecată pentru a-şi angaja alt avocat, deoarece nu mai vor să fie reprezentaţi de Pavel Abraham, acesta urmând să-i apere în acest proces pe ceilalţi trei membri ai familiei.

Avocatul Pavel Abraham a cerut ca ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, să nu mai fie judecat în stare de arest preventiv, ci sub control judiciar sau arest la domiciliu, Tribunalul Constanţa rămânând în pronunţare.


Totodată, membrii familiei Anghel au cerut recuzarea procurorului DNA Andrei Botean, însă judecătorul le-a spus că această solicitare trebuie înaintată procurorului ierarhic superior.

În sala de judecată, Izaura Anghel l-a acuzat pe procurorul DNA Andrei Bodean că ar fi primit o sticlă de whisky de la Mircea Băsescu pentru organizarea flagrantului.


"Botean i-a spus lui Băsescu (n.r. - Mircea Băsescu): «Să-mi dai sticla de whisky, că te-am scăpat de ţigani»", a spus Izaura Anghel.

La finalul procesului, Ioan Grinică Anghel l-a sunat pe tatăl său, Sandu Anghel, care a transmis jurnaliştilor că vrea să facă alte denunţuri împotriva lui Traian Băsescu. „E vorba de mai multe sume de bani pentru alte dosare. Banul a ajuns la Traian Băsescu, facem denunţuri după ce iese Traian Băsescu de la Preşedinţie", a transmis Sandu Anghel, menţionând că are şi probe în acest sens, respectiv filmări.


Avocatul Pavel Abrtaham a precizat că a auzit că Sandu Anghel ar intenţiona să facă alte denunţuri, dar că nu are probe în acest sens pentru că nu îl mai reprezintă pe Bercea Mondial.

Următorul termen în dosarul privind şantajarea lui Mircea Băsescu de către membrii ai familiei Anghel va avea loc pe 6 ianuarie, la Tribunalul Constanţa.

Ultimele Stiri
abonare newsletter