Actualitate

Regia Autonomă de Termoficare Cluj solicită majorarea preţului gigacaloriei

Modificările nu vor afecta preţul achitat de clujeni în această iarnă pentru încălzirea în sistemul centralizat.

Regia Autonomă de Termoficare (RAT) Cluj-Napoca a solicitat majorarea preţului gigacaloriei livrate populaţiei prin sistemul centralizat de termoficare.

„Aşa cum am declarat la începutul acestei ierni, preţul achitat de gigacalorie de către clujeni va rămâne neschimbat pe toată durata sezonului rece, diferenţele de costuri cauzate de modificarea tarifelor urmând a fi suportate de la bugetul local pentru această iarnă”, a declarat primarul Boc.


Pentru stabilirea costului gigacaloriei începând cu iarna următoare (noiembrie 2015 – martie 2016) Primăria demarează o procedură de consultare publică prealabilă adoptării hotărârii locale privind preţurile practicate de RAT Cluj-Napoca. 

„Doresc să facem tot ce este posibil pentru a susţine familiile clujenilor în faţa creşterii costurilor şi analizăm posibilitatea alocării din iarna următoare a unor subvenţii de la bugetul local pentru acele familii pentru care creşterile ar fi dificil de suportat, având în vedere venitul pe membru de familie”, a mai explicat primarul Emil Boc.


În perioada 10 – 20 decembrie 2014, Primăria municipiului Cluj-Napoca anunţă derularea unei proceduri de consultare publică în baza Legii 52/2003 privind transparenţa decizională, cu privire la un proiect de hotărâre locală privind subvenţionarea în funcţie de veniturile pe membru de familie a clujenilor care întâmpină dificultăţi financiare în acoperirea costurilor de încălzire pe lunile de iarnă.

abonare newsletter