Actualitate

Un grup de hackeri i-a spart contul de email principalului colaborator al ideologului rus Alexandr Dughin. Lista ţintelor din România

Site-ul ucrainean Texty, preluat de InLinieDreapta, a publicat un document despre care susţine că a fost obţinut de grupul de hackeri Shaltai Boltai (Humpty Dumpty) în urma spargerii contului de email al lui George Gavrisha, asistentul personal al ideologului rus Alexandr Dughin.

Potrivit sursei citate, în contul de email a fost găsită o listă cu persoane (grupate pe ţări) pe care Dughin le avea în vedere pentru crearea unui cerc de influenţă pro-rus. Pe listă apar personaje de prim rang ale vieţii politice româneşti, precum Ion Iliescu şi Adrian Năstase, dar şi conducători ai unor universităţi, scriitori şi intelectuali, relatează hotnews.ro.

Ce scrie în documentul prezentat de hackeri drept recuperat din adresa de email: „Țări și persoane, unde există baze pentru crearea unui grup de elită și/sau grupări de influență informațională pe linia <>. Cu toate aceste persoane, AGD (Alexandr Ghelievici Dughin), sau reprezentanții lui, s-au întîlnit personal, abordînd în mod indirect sau direct posibilitatea participării lor într-o inițiativă organizatorică și/sau informațională de orientare rusă”.

În emailul spart se mai arată ca un rol important în construirea acestui cerc de influenţă urma să îl aibă Russia Today, canalul tv finanţat de Kremlin.


Ion Iliescu – fost lider al Partidului Social Democrat, fost președinte al României, acum una dintre eminențele cenușii ale Partidului Social Democrat aflat in opoziţie cu regimul pro-american al preşedintelui Băsescu.

Adrian Năstase – fost prim-ministru al României, Preşedinte al Fundaţiei Titulescu, membru al Partidului Social Democrat, cel care l-a lansat în politica mare pe actualul prim-ministru Victor Ponta.


Dan Zamfirescu – istoric, teolog, ideolog, unul dintre principalii ideologi naţionalişti ai erei Ceaușescu.

Ilie Bădescu – director al Institutului de Sociologie al Academiei Române de Științe. Cel mai prestigios geopolitician din Romania.


Momcilo Luburici – Rector al Universităţii Dimitrie Cantemir (Bucureşti)   

Doru Tompea – Rector al Universităţii Petre Andrei (Iasi)


Diana Câmpan – purtator de cuvant al Universității din Alba Iulia (Transilvania)

Călin Mihăescu – conducătorul Mişcării Eurasiatice din România, politolog, conducător al editurii «Eurasiatica».


Ion Gurgu – conducător al Editurii «Predania» (literatură conservatoare, Ortodoxă).

Victor Roncea, jurnalist, redactor şef al portalului de ştiri şi analize http://www.ziaristionline.ro/ (Pe unele chestiuni poate avea poziții incomode, nu e filorus).

Răzvan Marica și Mihai Șomănescu – conduc portalul de ştiri http://www.activenews.ro

Vasile Ernu – Editor al portalului de analize http://www.criticatac.ro (site anti-globalizare, stângist)

Ioan Valentin Istrati: preot, jurnalist de radio și televiziune la trinitas.ro, post regional în limba română pentru România, Moldova și Bucovina, editor al portalului http://www.doxologia.ro/autor/pr-ioan-valentin-istrati

George Bara – jurnalist, portalul «Ziarul Natiunea» http://www.ziarulnatiunea.ro/

Vasile Simileanu – geopolitician, editor al publicaţiei de analize “Geopolitica”

Aurelian Anghel – sociolog, are poziţii conservatoare

Marius Văcărelu – om de știință, profesor la Școală Naționale de Științe Politice și Administrație Publică (București);

Ion Coja – profesor universitar, lingvist, scriitor și publicist. Eurosceptic, anti-american.

Dan Puric – actor și regizor de teatru și cinema, scriitor ortodox conservator popular.

Mihai Andrei Aldea – preot ortodox, conservator, anti-globalizare.

Mircea Dogaru – colonel în rezervă, conduce Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate

Ovidiu Hurduzeu – Scriitor romano-american, critic social, ideolog distributivist (concepte economice alternative). Critic faţă de conducerea SUA și a României. Conservator social.

Bogdan Stanciu – conduce Asociaţia anti-avort “Provita.”

Radu Bogdan Herzog – politolog, analist, colaborator regulat la secţiunea românească a site-ului “Vocea Rusiei”

Printre tarile si personalitatile care apar in lista, in afara Romaniei, se mai numara actualul premier al Ungariei - Viktor Orban, politicianul maghiar Vona Gabor, fostul premier turc Suleyman Demirel.

Ultimele Stiri
abonare newsletter