Actualitate

Săptămâna viitoare începe a treia etapă de deratizare pe domeniul public

Primăria Cluj-Napoca va efectua în perioada 2 -7 decembrie 2014 a treia acţiune din acest an de deratizare pe domeniul public al municipiului Cluj-Napoca. Acţiunea se va desfăşura între orele 8.00 şi 16.00.

În cazul în care nu va fi posibilă desfăşurarea acţiunii de deratizare din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, durata acesteia se va decala sau prelungi.

Deratizarea va fi efectuată cu produsul FACORAT PASTA - raticid pentru combaterea rozătoarelor, produs avizat de Ministerul Sănătăţii – Comisia Naţională a Produselor Biocide, face parte din grupa Xn (gr. III) respectiv Xi (gr.IV) de toxicitate şi se regaseste în registrul Naţional al produselor biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană.


În caz de ingerare accidentală, antidotul este Vit. K 1 şi se găseşte la Spitalul de Urgenţe Cluj.

Activitatea de deratizare este realizată de firma S.C. CORAL IMPEX S.R.L., conform contractului de concensionare a serviciului de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie încheiat cu municipiul Cluj-Napoca.


Acţiunea se desfăşoară în conformitate cu prevederile legale: Legea 101/2006, Ordinul nr. 119 din 2014 pentru aprobarea normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei.

Pentru eficienţă, activitatea de deratizare trebuie tratată în mod unitar, atât pe domeniul public,  cât şi privat la nivelul localităţii, motiv pentru care facem un apel cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului să efectueze deratizarea pe proprietăţi, clădiri, în subsolul blocurilor, odată cu acţiunea de pe domeniul public a Primăriei Cluj-Napoca.

abonare newsletter