Actualitate

Consilierii locali au respins impunerea unei taxe speciale la curățenia stradală pentru populație

Consilierii locali au votat, în ședința de îndată de vineri, împotriva impunerii unei taxe pentru populație în ceea ce privește salubritatea stradală.

Curtea de Conturi a trimis o informare către conducerea Primăriei Cluj-Napoca. Potrivit acestui document, legea permite instituirea, de către Consiliul Local, a unei taxe speciale pentru populație în vederea recuperării cheltuielilor efectuate cu salubrizarea stradală. În acest moment, taxa respectivă pentru salubrizare este plătită din bugetul local. Această chestiune a fost discutată în ședința de îndată de Consiliu Local de vineri.

În urma supunerii la vot a impunerii sau nu a unei taxe speciale pentru populație, consilierii locali au decis să nu aplice această taxă. “Din discuția pe care am avut-o cu cei de la Curtea de Conturi și din această notă, ei ne spun : aveți două modalități prin care puteți să acoperiți cheltuielile cu salubritatea stradală : să puneți o taxă pentru cetățeni pe care să o plătească sau să acoperiți taxa de la bugetul local, lucru care de altfel se și întâmplă. Trebuie să luăm o decizie. Din punctul meu de vedere nu cred că o nouă taxă este benefică acum pentru că oricum se plătesc o grămadă de taxe și impozite la municipalitate. A impune o taxă suplimentară în acest moment este prea mult”, a declarat primarul Emil Boc.

abonare newsletter