Actualitate

Filme germane, proiectate în tramvai cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului

13 filme, din epoci diferite, care prezintă Berlinul vor fi proiectate, între 17 și 23 noiembrie, în diferite locaţii din Cluj-Napoca în cadrul proiectului "Berlin is in Cluj", organizat de Centrul Cultural German din Cluj-Napoca cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la căderea de la căderea Zidului Berlinului.

13 filme din epoci diferite prezintă capitala schimbării, pulsul specific și oamenii săi - comedii, drame și filme documentare, la fel de variate ca și fațetele orașului căruia îi revine rolul principal. Pe lângă două proiecții zilnice la cinema Mărăști, filmele vor putea fi văzute seara și în cinci cafenele clujene. În plus, tramvaiul numărul 49 va deveni cinematograf public și mobil. Acesta a circulat prin Berlinul de Est, fiind în anul 1999 cumpărat de către compania de transport din Cluj, unde circulă și în ziua de astăzi. Câteva filme vor putea fi văzute în acest tramvai din 18 până în 22 noiembrie, între orele 10:00 și 18:00.

Pentru prima oară, va fi proiectat la Cluj filmul documentar Reclaiming the city al regizorului Ștefan Rusu, în cadrul seriei de filme despre Berlin. Filmul arată transformarea socială a Berlinului după căderea zidului. După film, va avea loc o discuție între urbanista berlineză Susanne Hauser, arhitecta bucureșteană Celia Ghyka și artistul din Chișinău, Ștefan Rusu, despre transformările orașelor lor după 1989/90.


„Prin proiectul Berlin is in Cluj dorim să prezentăm genul special Berlin-Film publicului clujean și să aducem în spațiul public imaginile, poveștile și atmosfera Berlinului”, declară Fabian Mühlthaler, directorul Centrul Cultural German Cluj-Napoca.

Programul complet al evenimnetului poate fi consultat în imagininea ataşata articolului. Intrarea este gratuită.

Ultimele Stiri
abonare newsletter