Actualitate

Noul Plan Urbanistic General intră în vigoare din 2015

Primăria Cluj-Napoca a obținut toate avizele necesare pentru noul Plan Urbanistic General (PUG).

Noul PUG  are toate aprobările necesare de la ministere, iar acum se află la Consiliul Județean Cluj pentru ultimul aviz înainte să intre în ședință de Consiliu Local și să fie aprobat. Anunțul a fost făcut vineri, de primarul Emil Boc. “PUG-ul are toate avizele până la Consiliul Județean. Am trimis PUG-ul cu la Consiliul Județean cu toate avizele”, a precizat Boc.

Potrivit conducerii Primăriei Cluj-Napoca, la începutul anului 2015 noul PUG va intra în vigoare. “Propun ca în 22 decembrie să avem ședința de aprobare a PUG-ului astfel încât să avem anul 2015 cu un nou PUG. Avem toate avizele și tot ceea ce ne mai trebuie acum este avizul de la Consiliul Județean. Nu cred să fie probleme la obținerea avizului de la Consiliul Județean”, a declarat primarul.


Demersurile pentru noul PUG au început în urmă cu patru ani. Ultimul aviz pe care Primăria mai trebuia să îl obțină pentru noul PUG era de la Ministerul Agriculturii.

în iulie a apărut o lege care prevedea un studiu despre pășuni și pajiști, studiu care trebuia depus la dosar. Acesta a fost realizat, trimis la Ministerul Agriculturii, iar acum Ministerul l-a aprobat și a fost trimis la Direcția pentru Agricultură a Județului Cluj. “Colegii mei confirmă că avizul a fost trimis de la Ministerul Agriculturii către Direcția Agricolă”, a precizat primarul.


În luna martie, de la dosarul privind noul PUG lipseau trei avize pentru a fi aprobat de Consiliul Județean Cluj. Aceasta este ultima instituție care trebuie să aprobe PUG-ul înainte să ajungă la Consiliul Local pentru a fi votat și să intre în vigoare.

De-a lungul anilor, Primăria Cluj-Napoca a fost asaltată cu întrebări şi sesizări cu privire la apariţia noului PUG. Cei mai mulţi dintre clujeni sunt nemulţumiţi că nu pot să construiască nimic până când nu apare PUG-ul nou deoarece autorităţile nu ştiu în ce categorie pot să încadreze terenurile.

Ultimele Stiri
abonare newsletter