Actualitate

Accident în centrul Clujului. O maşină de Poliţie, aflată în misiune, lovită din plin de un alt autoturism. Un poliţist a fost rănit. Vezi cine se mai afla în maşina Poliţiei FOTO VIDEO

Cel puţin trei persoane au fost rănite duminică la prânz într-un accident de circulaţie care a avut loc în Piaţa Avram Iancu din municipiul Cluj-Napoca. Din primele informaţii, o maşină de poliţie care se afla în misiune a fost lovită din plin de un autoturism Audi. La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliţie, pompieri, dar şi o ambulanţă.

Din primele informaţii, două persoane, printre care şi un poliţist, care se aflau în maşina Poliţiei, dar şi o femeie din celălalt autoturism au fost rănite şi transportate de urgenţă la spital.

Accidentul a avut loc în Piaţa Avram Iancu în intersecţie cu Calea Dorobanţilor.


Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj au declarat pentru Monitorul de Cluj că două persoane care se aflau în maşina Poliţiei, printre care şi un poliţist, au fost rănite şi transportate de urgenţă la spital, fără a oferi informaţii suplimentare despre starea lor de sănătate.


"Din primele verificări cauza accidentului a fost neacordarea de prioritate unei autospeciale a Poliţiei care circula cu semnalele luminoase şi acustice pornite. În urma impactului autospeciala a fost proiectată într-un stâlp. Două persoane care se aflau în autospeciala poliţiei au fost rănite şi transportate de urgenţă la spital. Printre ele se afla şi un poliţist", au precizat reprezentanţii IPJ Cluj.

Autospeciala implicată în accident aparţine Serviciului de Acţiuni Speciale din Poliţia Cluj, în aceasta aflându-se trei poliţişti mascaţi şi trei persoane care urmau să fie duse la audieri în Palatul de Justiţie din Cluj-Napoca.


Autoutilitara Poliţiei se deplasa dinspre Bulevardul Eroilor spre Calea Dorobanţilor, mai precis spre Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj şi transporta mai multe persoane reţinute în urma percheziţiilor de ieri la samsarii auto din Floreşti. Aceştia urmau să fie audiaţi de procurori. Reamintim faptul că 30 de persoane, bănuite de evaziune fiscală, prin care s-ar fi prejudiciat bugetul de stat cu circa 10.000.000 de euro, au fost conduse, duminică, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, pentru audieri, iar 17 dintre acestea au fost reținute pentru 24 de ore.


Cel mai probabil şoferul care a intrat în maşina Poliţiei, în vârstă de 39 de ani, va fi cercetat penal pentru vătămare corporală din culpă dacă se dovedeşte că a fost vinovat de producerea accidentului.

„Veneam dinspre Catedrala din Piaţa Cipariu, mergeam spre gară cu doi prieteni de la Bucureşti. Aveam verde, am prins verde şi la semaforul de la Catedrala Greco-Catolică şi la semaforul de la Operă. M-am trezit cu maşina poliţiei drept în faţă. Am lovit-o din lateral. Semnalele acustice le-am auzit când treceam pe trecerea de pietoni, ce să mai încetinesc? Şoferul de la duba de poliţie mi-a zis că m-a văzut că nu am oprit. Dacă m-a văzut, de ce nu a oprit el? Nu am înţeles de ce se grăbea el. Nu ştiu ce viteză aveam, cu cât poţi să mergi prin oraş? Până în 70 km/h”, a precizat Lucian Petrean, şoferul autoturismului Audi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter