Actualitate

Alegeri prezidenţiale. Veteran de război în vârstă de 100 de ani, printre primii care au votat

Aurel Antonie, din localitatea vâlceană Horezu, în vârstă de 100 de ani, veteran de război care a ajuns până la Odessa cu armata română, a fost printre primii vâlceni care și-au exercitat dreptul de vot duminică dimineața. Bătrânul a votat la secția Romanii de Sus, "pentru viitorul strănepoților săi", după cum spune el.

"Întotdeauna am vrut să fiu prezent la acest moment atât de important pentru națiunea română. Mă bucur mult că am apucat acest moment electoral și cred că tinerii ar trebui să folosească aceste date importante pentru țară, pentru că azi așa se scrie istorie. Eu am votat pentru viitorul strănepoților mei și pentru această țară, am votat pentru că va fi bine", a declarat după vot Aurel Antonie, relatează Agerpres.

Acesta a împlinit săptămâna trecută 100 de ani și fost sărbătorit atât de autorități cât și de conducerea garnizoanei Vâlcea, fiind printre soldații români care au ajuns la Odessa în Al Doilea Război Mondial.


Un număr de 338.745 vâlceni sunt așteptați duminică la urne pentru a-și exercita dreptul constituțional la vot, potrivit informațiilor furnizate de Biroul Electoral Județean Vâlcea. În județul Vâlcea sunt amenajate 426 de secții de votare din care cele mai multe sunt pe raza municipiilor Râmnicu Vâlcea și Drăgășani. La Râmnicu Vâlcea, potrivit listelor permanente, numărul alegătorilor este de 100.125, iar la Drăgășani 17.848.

În 2009, în județul Vâlcea, prezența la vot în primul tur al alegerilor prezidențiale a fost de 58,16%.

Ultimele Stiri
abonare newsletter