Actualitate

Produse farmaceutice contrafăcute aduse din China, confiscate pe aeroportul din Cluj

Circa 25.000 de produse farmaceutice contrafăcute, în valoare de circa 12.000 lei, au fost confiscate de poliţiştii de investigare a fraudelor. Coletele urmează să fie distruse.

sursa foto: actualitati-arad.ro sursa foto: actualitati-arad.ro

Poloţiştii au prins în flagrant luni, 27 octombrie, o persoană care a ridicat din Aeroportul Internaţional ,,Avram Iancu” Cluj-Napoca un colet cu produse contrafăcute.

Coletul, ridicat de un bărbat, de 38 de ani, din Cluj, avea în interior medicamente şi suplimente alimentare contrafăcute, comandate on-line din China şi destinate comercializării în ţară.


Din cercetări a reieşit că produsele urmau a fi oferite spre vânzare, distribuite, deţinute, depozitate şi transportate în baza unor documente şi  menţiuni false privind mărcile purtate.

Poliţiştii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, peste 5.400 de cutii, cu circa 25.000 de produse farmaceutice, în valoarea de aproximativ 12.000 lei, care  vor fi distruse.


„În cauză se efectuează cercetări pentru documentarea întregii activităţi infracţionale privind deţinerea şi comercializarea de produse contrafăcute, conform prevederilor legii 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice”, au declarat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

abonare newsletter