Actualitate

Dosarul retrocedărilor: Andrei Hrebenciuc şi Paltin Sturdza au fost arestaţi preventiv

Andrei Hrebenciuc și Paltin Sturdza au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, vineri dimineaţă, în dosarul retrocedărilor, în urma unei decizii a Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie,

Andrei Hrebenciuc şi Paltin Sturdza, reţinuţi joi de procurorii DNA Braşov, în dosarul retrocedărilor, au ajuns la ICCJ joi după ora 20.00, iar şedinţa de judecare a propunerii de arestare preventivă a început la ora 22.00.

Ambii inculpaţi au dat declaraţii în faţa instanţei, iar apărătorii lor au cerut judecarea lor în libertate, în timp ce procurorii au cerut arestul preventiv.


Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Braşov au pus în mişcare acţiunea penală şi i-au reţinut, joi, pe Andrei Hrebenciuc şi Paltin Gheorghe Sturdza.

Andrei Hrebenciuc este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, complicitate la trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Sturdza este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă şi instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Ultimele Stiri
abonare newsletter