Actualitate

De la „lucrul” în teritoriu, la ridicarea imunității. Deputații sunt convocați la Parlament pentru a stabili soarta colegilor acuzați de corupție

Conducerea Camerei Deputaţilor decide, în această după-amiază, când va fi convocată şedinţa de plen în care se va decide dacă lui Ion Diniţă îi va fi ridicată imunitatea, aşa cum au cerut procurorii DNA.

Deputatul conservator este acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi de dare de mită, în dosarul în care este cercetat si preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Cancescu. Procurorii spun că, în urma plăţilor făcute ilegal firmei lui Ion Dinita, Consiliul Judeţean Braşov ar fi fost prejudiciat cu peste 7,5 milioane de euro.

Dacă numărul deputaţilor din Biroul Permanent va fi suficient pentru a fi luată o decizie azi, la 17.00, trebuie să se stabilească data şi locul la care se va reuni şi plenul CD, care să ia o decizie.


Biroul Permanent va transmite informaţiile Comisiei juridice care va întocmi un raport. De asemenea, şi grupul parlamentar din care face parte Ion Diniţă va trebui să întocmească un punct de vedere.

În această perioadă de campanie electorală, senatorii şi deputaţii au activitate în teritoriu.


Luni, deputaţii au fost convocaţi în plen la ora 15.00, pentru ridicarea imunităţii lui Valerian Vreme. Tot luni se va reuni şi Comisia juridică din Senat pentru a stabili ce se va întâmpla cu Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter