Actualitate

Construirea Centrului Cultural Transilvania bate pasul pe loc

Întrebat care este stagiul lucrărilor la Centrul Cultural Transilvania, managerul Filarmonicii de Stat Transilvania Marius Tabacu a afirmat că dezvoltarea acestui spațiu cultural stagnează.

Marius Tabacu a declarat, în cadrul conferinței de presă prilejuită de anunțarea cele de-a 48-a ediție a Toamnei Muzicale Clujene, că insituția pe care o conduce este pregătită, atât din punctul de vedere al documentației cât și din punct de vedere artistic și compozițional, să facă față unui asemenea spațiu.

“Centrul Cultural Transilvania stagnează într-adevăr dar nu din cauza noastră. Noi ne-am făcut datoria, am pus tot ce se poate pune, tot ce știu eu că trebuie să aibă o sală de concerte și aici mă refer la Filarmonică, restul nu mai este în competența mea. Lucrurile sunt puse pe hârtie, proiectul există pentru că l-am văzut. Unde se tărăgănează lucrurile nu intră în competența mea să știu, competența mea este să pregătesc Filarmonica pentru această clădire și să mă rog la Dumnezeu” a declarat managerul Filarmonicii.


Întrebat dacă Flilarmonica, cu corul și ansamblul pe care îl are în componență, este capabilă să reziste unei asemenea centru cultural, Marius Tabacu s-a arătat încrezător că instituția pe care o conduce și oamenii din subordinea lui sunt pregătiți să facă față unui astfel de centru.

„Eu sunt convins că o Filarmonică în formație completă cum este a noastră, cu o orchestră de 100 de oameni și cu un cor de 70 de oameni, nu ar avea nici un impediment să nu reziste la așa ceva. Din punct de vedere artistic și din punct de vedere al complexității ansamblurilor suntem în regulă, nu avem nici un impediment să ajungem acolo unde ne este locul” a adăugat el.

Ultimele Stiri
abonare newsletter