Actualitate

Filmul „Pride” va fi prezentat în închiderea Festivalului Internațional de Film Comedy

Lungmetrajul „Pride” a fost realizat în regia lui Matthew Warchus. Proiecția este programată sâmbătă, 18 octombrie, la Cinema “Florin Piersic” imediat după Ceremonia de Decernare a Premiilor Comedy Cluj 2014.

Prezentat în secțiunea Quinzaine des Realisateurs și premiat la Cannes cu Queer Palm, „Pride” este o „sărbătoare irezistibilă și plină de entuziasm a alianței dintre minerii greviști și homosexualii activiști” (Screen Daily). Filmul a fost recunoscut de către celebra publicație de cinema IndieWire drept „exemplificarea perfectă a comediei”.

Vara anului 1984. Margaret Thatcher conduce Marea Britanie și Uniunea Națională a Minerilor este în plină grevă de mai bine de un an de zile în semn de protest față de decizia guvernului de a închide minele. În timpul Marșului Homosexualilor din Londra, un grup de lesbiene și homosexuali decide să strângă bani pentru susținerea familiilor minerilor greviști. Pornesc într-o călătorie spre un mic sat minier din Wales pentru a face personal donația. O poveste extraordinară despre două comunități complet străine una față de cealaltă care se aliază într-un parteneriat neașteptat și, în cele din urmă, victorios.


Alături de Ben Schnetzer cunoscut publicul român din „Hoțul de cărți”, distribuția filmului este completată de participarea specială a lui Bill Nighy („Love Actually”, „The Constant Gardener”, „State of Play”), Imelda Staunton („Vera Drake”, „Maleficent”) și Dominic West („Appropriate Adult”, „Chicago”).

Marea Britanie are deja o istorie în ceea ce privește poveștile comunităților tradiționale din zonele miniere prin „The Full Monty” sau „Billy Elliot”, ceea ce constituie un plus pentru „Pride” al cărui scenariu este semnat de actorul Stephen Bereford. Echipa producției premiată anul acesta la Cannes este completată de Matthew Warchus, celebru regizor de teatru, proaspătul succesor al lui Kevin Spacey ca director artistic al Teatrului Old Vic din Londra. „Pride” are rezonanțe puternice în Marea Britanie a anului 2014 unde grevele au însemnat sfârșitul unei generații de mineri fără locuri de muncă, o țară în care Prim-ministrul conservator este susținătorul căsătoriilor homosexualilor.


Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj va prezenta publicului peste 150 de producții, workshop-uri dedicate pasionaților de film și nu numai. Peste 100 de invitați sunt așteptați la Cluj de-a lungul celor 10 zile de festival.

Ultimele Stiri
abonare newsletter