Actualitate

UBB Cluj susține Spherik Accelerator, un program de accelerare pentru startup-uri

Universitatea Babes-Bolyai și Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, alături de Banca Transilvania și Liberty Technology Park, participă la proiectul inițiat de Asociația Spherik, Spherik Accelerator - program de accelerare pentru startup-uri adresat echipelor de antreprenori aflate în etapa de concepere a unei idei de business.

Spherik Accelerator este un program cu o metodologie proprie, dedicat startup-urilor din România. Dezvoltat în Cluj-Napoca, programul cuprinde sesiuni de mentorat susținute de antreprenori cu experiență internațională.

Prima ediţie Spherik Accelerator debutează cu EMPRETEC - workshop intensiv creat de Naţiunile Unite pentru a susține inițiativa locală. Pe parcursul celor 10 zile în EMPRETEC vor fi testate și validate competențele antreprenoriale ale participanților acceptați în program.


Spherik Accelerator continuă cu patru luni în care profesioniști reputați vor ajuta echipele să-şi dezvolte propriile startup-uri. Subiectele abordate vizează aspecte legate de Product Management, Product Lyfecycle, Business Model Canvas sau Pitching. În plus, startup-urile beneficiază de suport pentru a se constitui juridic. Echipele selectate în program vor primi spații individuale la Liberty Technology Park, într-un mediu care favorizează comunicarea și interacțiunea startup-urilor cu business-uri deja consacrate.

Înscrierile în program încep în 1 octombrie 2014, prima ediție Spherik Accelerator urmând să înceapă în luna noiembrie.


Universitatea Babeș-Bolyai crede în spiritul antreprenorial românesc și susține demersul Spherik Accelerator de a dezvolta startup-uri inovatoare în România.

 

abonare newsletter