Actualitate

Macingo a comis-o din nou. După bătaia de la Mociu, când judecătorii au decis rearestarea lui, a mai agresat alţi doi tineri în Mărăşti

Poliţiştii l-au reţinut, pentru 24 de ore, pe Alexandru Macingo după ce ar fi tulburat liniştea şi ordinea publică în cartierul Mărăşti şi ar fi agresat doi tineri. Faţă de acesta, instanţa a dispus măsura arestării preventive pentru 25 de zile. Aceeaşi instanţă a hotărât şi miercuri să-l rearesteze după ce Macingo a fost implicat într-o bătaie la discoteca din Mociu.

La data de 25 septembrie, în jurul orei 13:50, poliţiştii au intervenit pentru a acorda ajutor mai multor persoane şi a aplana un conflict spontan, survenit în cartierul Mărăşti din municipiul Cluj-Napoca.

Alexandru Macingo, în vârstă de 16 ani din Cluj-Napoca, aflat sub influenţa alcoolului, după ce a părăsit un local public din cartierul Mărăşti, i-ar fi aplicat unui tânăr, pe care nu îl cunoştea, o lovitură în zona gâtului şi şi-ar fi continuat deplasarea.


Ulterior, unui alt tânăr, întâlnit în drumul său, i-ar fi aplicat, din spate, mai multe lovituri în zona capului.

Cei doi tineri, din judeţele Prahova şi Vaslui, au fost transportaţi la unitatea medicală pentru a li se acorda îngrijiri de specialitate.


“Prin acţiunile sale, minorul a tulburat ordinea şi liniştea publică şi a provocat o stare de temere persoanelor aflate în zonă, în acel moment. În baza celor constatate, poliţiştii l-au reţinut pe minor pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de lovire sau alte violenţe, precum şi a unei infracţiuni de tulburare a ordinii şi liniştii publice”, au precizat reprezentanţii IPJ Cluj. 

Sâmbătă dimineaţa, Macingo a fost prezentat în faţa Judecătoriei Cluj-Napoca, instanţa dipunând arestarea preventivă a acestuia pentru 25 de zile.


Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unităţii de parchet competente.

După bătaia de la Mociu, Macingo a fost prezentat, miercuri, în faţa unui judecător, care a decis să-i schimbe măsura controlului judiciar în măsura arestului preventiv.


În aceeaşi seară, Macingo a fost prezent în clubul clujean Infiniti, unde a consumat mai multe pahare de alcool, la plecare el agresându-i pe cei doi tineri.

Macingo a reuşit performanţa să fie cercetat în trei dosare de agresiune, două dintre acestea fiind comise în timpul judecării primului dosar. Cu toate că judecătorii au decis rearestarea lui, acest lucru nu s-a întâmplat, reuşind să mai bage alţi doi tineri în spital.


Macingo a stat aproximativ două luni în arest preventiv după ce, la începutul acestui an a lovit trei clujeni care au ajuns la spital cu fracturi de mandibulă sau de mâini, fiind operaţi de urgenţă. După ce a fost eliberat din arest preventiv, a fost implicat într-o bătaie într-o discotecă în Mociu, motiv pentru care judecătorii au decis că Macingo a încălcat obligaţiile impuse de controlul judiciar şi au decis să-l rearesteze.

abonare newsletter