Actualitate

Avocatul Poporului, vizitat de studenți ai Facultății de Drept din Cluj-Napoca

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, împreună cu Andreea Băicoianu, consilier, s-au întâlnit miercuri, 24 septembrie, cu un grup de studenți de la Facultatea de Drept a Universității "Babeș Bolyai" din Cluj-Napoca, cursanți ai proiectului european "Ai dreptul la carieră juridică".

sursa foto: stiripesurse.ro sursa foto: stiripesurse.ro

În cadrul întâlnirii, Victor Ciorbea a prezentat viitorilor juriști modul de organizare, funcționarea și principalele atribuții pe care le are instituția Avocatului Poporului. A făcut și o scurtă prezentare a nou înființatului domeniu privind prevenirea torturii, insistând asupra atribuției conferite Avocatului Poporului, aceea de a putea efectua vizite inopinate în centrele de detenție, în cadrul unor echipe din care vor face parte atât specialiști — medici, psihologi, psihiatri etc. — cât și reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale, informează Agerpres.

Viitorii juriști s-au arătat interesați de modul în care autoritățile și instituțiile publice respectă recomandările emise de către Avocatul Poporului. Victor Ciorbea a precizat că, de la venirea sa în funcție, numărul audiențelor, anchetelor și recomandărilor a crescut semnificativ.


La final, Avocatul Poporului le-a urat succes studenților în pregătirea lor pentru profesia de jurist și s-a arătat încrezător în ceea ce privește contribuția lor viitoare la buna înfăptuire a justiției în România.

Ultimele Stiri
abonare newsletter