Actualitate

Sprijin pentru angajaţii disponibilizaţi de la Mechel Câmpia Turzii şi Târgovişte

Parlamentul European a votat astăzi alocarea a 3,57 milioane de Euro pentru reconversia profesională a angajaţilor disponibilizaţi de la Mechel.

Europarlamentarul Daniel Buda a votat favorabil rezoluţia cu privire la mobilizarea Fondului European de Ajustare la Globalizare în sectorul concedierilor din industria siderurgică din România. Această rezoluţie vizează alocarea a 3,57 milioane de Euro pentru angajaţii  disponibilizaţi de la Mechel Câmpia Turzii şi Târgovişte.

„Peste o mie de salariaţi ai întreprinderii de produse siderurgice Mechel Câmpia Turzii şi ai producătorului Mechel Reparaţii Târgovişte au fost concediaţi după ce grupul rus Mechel a vândut aceste combinate pentru preţul simbolic de 55 de Euro. Cu toţii am fost martorii concedierilor masive care au creat dezechilibre, cei peste 1.000 de salariaţi ai combinatului Mechel din Câmpia Turzii reprezentând aproximativ o treime din numărul total al salariaţilor din zonă.


Sprijinul financiar semnificativ pentru angajaţii disponibilizaţi reprezintă o măsură indispensabilă pentru reconversia profesională. Mecanismenele din UE demonstrează că această structură, prin programele sale de sprijin faţă de persoanele care îşi pierd locurile de muncă din cauza schimbărilor majore intervenite odată cu globalizarea sau din cauza crizei economice, devine tot mai puternică şi mai aproape de cetăţenii săi“, a declarat Daniel Buda.

abonare newsletter