Actualitate

Deratizarea! Noua metodă a hoţilor de a fura

Doi bărbaţi au fost reţinuţi de poliţiştii clujeni după ce au furat din două locuinţe, sub pretextul că sunt angajaţi la o firmă care se ocupă cu deratizarea.

Cei doi bărbaţi de 37 şi 47 de ani, din Cluj-Napoca şi Bonţida, au acţionat în luna august. Au furat diverse sume de bani din două apartamente, de pe strada Padin şi Splaiul Independenţei, sub pretextul că sunt angajaţi la o firmă care se ocupă cu deratizarea, profitând de neatenţia proprietarilor.

„La data de 9 septembrie, în urma investigaţiilor efectuate de poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca - Secţia 4 Poliţie au fost identificate persoanele bănuite că ar fi sustras bunuri din două locuinţe”, au declarat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj.


Poliţiştii efectuează cercetări pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor doi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Poliţia vă recomandă să nu permiteţi accesul în locuinţă persoanelor care se oferă să presteze diferite servicii, decât după ce aţi verificat dacă sunt angajaţi ai societăţilor pentru care pretind că lucrează şi să nu faceţi publică plecarea dumneavoastră de la domiciliu şi rugaţi vecinii de încredere să vă supravegheze locuinţa.


De asemenea, nu ezitaţi să întrebaţi persoanele necunoscute pe care le sesizaţi în spaţiile comune ale blocului pe cine caută; aceste întrebări descurajează posibilii infractori şi anunţaţi imediat poliţia la 112 atunci când observaţi că persoane străine de imobil ies din scările blocului cu bagaje voluminoase sau că scot pe ferestrele apartamentelor de la etajele inferioare diverse bunuri. Reţineţi cât mai multe semnalmente ale acelor persoane şi dacă este cazul marca, numărul de înmatriculare şi culoarea autoturismului folosit de aceştia.

abonare newsletter