Actualitate

200 de misiuni, executate de jandarmii clujeni în luna august

Jandarmii clujeni au efectuat în luna august aproximativ 200 de misiuni în municipiul Cluj-Napoca şi în judeţul Cluj. Printre acţiunile lor se numără cele de asigurare a ordinii publice, cele de cooperare cu alte instituţii ale statului sau cele de aplicare a mandatelor de aducere.

Din totalul misiunilor, efectivele Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca au executat 82 misiuni de menţinere a ordinii publice, din care: 29 misiuni de patrulare executate independent în mun. Cluj-Napoca, 21 misiuni de patrulare prin patrule mixte pe raza municipiului Cluj-Napoca, 2 misiuni de patrulare executate independent în mediul rural, 18 misiuni de patrulare prin patrule mixte în mediul rural, 12 misiuni de menţinere a ordinii şi siguranţei publice în zona instituţiilor de învăţământ preuniversitar repartizate unităţii noastre.

Totodată au fost executate 27 misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia a 17 manifestări cultural – artistice, religioase, promoţionale, 9 manifestări sportive şi 1 manifestare de prostest. De asemenea efectivele unităţii au executat 9 acţiuni de intervenţie (intervenţie la solicitări, aplanarea unor conflicte, rezerve de intervenţie).


Pe linia cooperării cu alte instituţii, în perioada de referinţă au fost executate 64 de acţiuni, din care 50 acţiuni împreună cu Poliţia, 3 misiuni în sprijinul executorilor judecătoreşti, 1 acţiune cu organle care gestionează activitatea piscicolă şi 10 acţiuni în sprijinul altor instituţii (I.T.P. Cluj, Electrica).

De asemenea în luna august s-a executat 1 misiune de punere în aplicare a mandatelor de aducere, în 1 localitate.


În luna august 2014 rezultatele obţinute de efectivele Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca au constat în 20 infracţiuni constatate cu 18 făptuitori prinşi – în misiuni executate  independent sau împreună cu poliţia, 161 sancţiuni contravenţionale aplicate în valoare totală de 43.250 lei, iar 35 persoane au fost conduse la poliţie.

Printre misiunile mai importante din luna august se numără: asigurarea măsurilor de ordine publică cu prilejul manifestărilor organizate de sărbătorirea hramuuil mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” de la Nicula, jud. Cluj şi asigurarea măsurilor de ordine publică cu prilejul desfăşurării meciului de fotbal dintre echipele CFR Cluj şi Gaz Metan Mediaş.

Ultimele Stiri
abonare newsletter