Actualitate

Băsescu, la BBC: Emigrarea românilor în Marea Britanie, benefică economiei românești

Preșdintele Traian Băsescu a declarat, într-un interviu acordat postului BBC Radio 4, că emigrarea cetăţenilor români în Marea Britanie este benefică pentru România, deoarece menţine un nivel scăzut al şomajului din ţară.

Traian Băsescu a afirmat că exodul cetăţenilor români în Marea Britanie a îmbunătăţit economia ţării, în condiţiile în care muncitorii aflaţi în străinătate trimit bani acasă.

„Faptul că o parte dintre cetăţenii români decid să-şi găsească un loc de muncă în afara ţării ne ajută foarte mult - menţinerea ratei şomajului la un nivel mulţumitor", a declarat preşedintele Traian Băsescu.


El a adăugat că banii trimişi în ţară de muncitorii români au susţinut economia ţării. „Într-o perioadă de criză, remitenţele au menţinut practic echilibrată balanţa comercială a României", potrivit şefului statului.

Preşedintele român a adăugat că imigranţii români nu depind de ajutoarele sociale şi sunt decişi să-şi construiască propriul drum, însă este puţin probabil să revină în România până când salariile nu ajung la nivelul celorlalte state din Europa. „De îndată ce condiţiile economice din România vor permite, îi vom chema înapoi. România are nevoie de aceşti oameni”, a declarat preşedintele Traian Băsescu, în interviul pentru BBC Radio 4, preluat de Mediafax.


„Aceşti oameni înţeleg că statul nu este singurul care este obligat - ca în perioada regimului comunist - să asigure viaţa cetăţenilor. Am fi fericiţi să-i aducem acasă, iar cel mai probabil aceasta se va întâmpla de îndată ce salariile din România se vor apropia de nivelul din Marea Britanie, Franţa, Italia sau Spania", a mai afirmat preşedintele Traian Băsescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter