Actualitate

Contre între Seplecan și Oleleu pe tema Aeroportului Cluj-Napoca

Creditul de la CEC Bank contractat de Consiliul Județean Cluj pentru plata lucrărilor la pista Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj-Napoca a ajuns subiect de ceartă între PNL și PSD.

Liberalul Mihai Seplecan, cel care, pentru o scurtă perioadă, a ocupat funcția de președinte interimar al Consiliului Județean Cluj, îl acuză pe vicepreședintele forului județean, Ioan Oleleu că nu a semnat la timp niște documente, astfel că acum Aeroportul Internațional „Avram Iancu” a fost listat în Centrala Incidențelor de Plăți a BNR, structura specializată în colectarea informațiilor specific incidentelor de plăți produse de titularii de cont cu CEC-uri și bilete la ordin, adică emiterea de CEC-uri care nu pot fi onorate la data scadenței.

„Din informațiile pe care le dețin și care rog să fie verificate de către organele competente ale statului, cu bună știință, Ioan Oleleu a amânat, vineri 29 august, semnarea celor trei CEC-uri privind plățile de la Aeroport până la ora 17.00, asta deși știa că operațiunile de acest gen se închid la ora 16.30”, a spus Mihai Seplecan. El adaugă că Oleleu i-a lăsat să aștepte în anticamera lui, cu începere de la ora 13.00, pe cei care veniseră cu CEC-urile la semnat. „Noroc că restul băncilor la care mai așteptau sume în plată au înțeles că au de a face cu un individ care încă își mai caligrafiază propriul nume îndelung, ca la ora de caligrafie din clasa a II-a, și au așteptat semnarea CEC-urilor. Numai Banca Transilvania a raportat incidentul de plată”, a declarat Mihai Seplecan.


Cum răspunde Ioan Oleleu

În replică, Ioan Oleleu a afirmat că afirmaţiile lui Mihai Seplecan sunt calomnioase şi total neadevărate.  „În data de vineri, 29 august 2014, în jurul orei 12.00, a fost trimis pentru a fi semnat un al doilea act adiţional la contractul de credit pentru Aeroport încheiat cu CEC Bank, după ce acesta a fost modificat de către reprezentanţii CEC (un prim act adiţional fusese deja semnat de vicepreşedintele cu atribuţii delegate de preşedinte, domnul Vakar Istvan). Întrucât documentul adus pentru a fi semnat conţinea unele neclarităţi şi posibile probleme de natură juridică, a fost necesară analizarea acestora de către funcţionarii Direcţiei Juridice din cadrul Consiliului Judeţean în vederea identificării unei soluţii”, a explicat Oleleu. El adaugă că la ora 15.30, reprezentanta CEC Bank Cluj a sunat şi i-a informat în legătură cu faptul că a trimis o nouă formă a actului adiţional cu numărul 2 care să fie analizată de către juriştii Consiliului Judeţean, reprezentanţii CEC urmând să sosească la sediul instituţiei în vederea semnării actului alături de conducerea forului administrativ judeţean şi cea a Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj.

“În momentul în care toate problemele de natură juridică au fost soluţionate şi textul propus al actului adiţional nu mai prezenta niciun fel de probleme, s-a trecut de îndată la semnarea acestuia de către toţi cei prezenţi, motiv pentru care consider că această întârziere nu îmi poate fi în nici un caz imputată”, a conchis vicepreședintele Consiliului Județean Cluj.

abonare newsletter