Actualitate

Atenție ce citiți înainte de examen! Un tânăr care citea o carte despre terorism în metrou a pus în alertă autoritățile

Un student a ajuns cel mai vânat om din Danemarca doar pentru că era neliniştit înaintea unui examen. Tânărul, vizibil nervos, citea o carte despre terorism în metrou. O călătoare a intrat în panică, s-a temut că bărbatul pregăteşte un atac şi a anunţat poliţia.

Oamenii legii au împânzit o staţie de metrou din Copenhaga, unde o femeie a raportat că a văzut un bărbat suspect. Tânărul era neliniştit şi citea un volum despre terorismul din Statele Unite. Avea o valiză neagră. Iar atunci când un alt călător s-a împiedicat de ea şi a răsturnat-o, individul a ieşit în grabă de la metrou.
Martora a crezut cu adevărat că se întâmplă ceva ciudat, a declarat un poliţist.
Poliţiştii au început o căutare frenetică a suspectului. Au răscolit chiar şi aeroportul. Fără succes. La scurt timp, în apropierea Galeriei de artă Charlottenborg, a apărut o valiză abandonată. S-a declanşat imdiat o nouă alarmă. Oamenii legii au deviat traficul şi au evacuat clădirea.
Am încercat să explicăm că aici sunt mulţi oameni cu valize negre, mai ales acum când amenajăm o nouă expoziţie, a declarat organizatorul unui salon de artă.
Într-adevăr, s-a dovedit că valiza aparţinea unei persoane care lucra la galeria de artă. Iar poliţia a aflat, până la urmă, de ce "suspectul" era de negăsit. Tânărul, un banal student, s-a aflat tot timpul într-o sală de curs. Dădea examen la limba engleză, materie pentru care, de dimineaţă, învăţase cu atâta nelinişte în metrou.
Evident că nu orice tânăr nervos declanşează o operaţiune masivă a poliţiei! Dar considerăm că este important să investigăm asemenea lucruri. În lumea în care trăim, uneori este necesar să fim prevăzători. Nu cred că am exagerat, spune poliţistul Mogens Lauridsen.
Alarma falsă a ajuns doar un subiect de glumă, mai ales în rândul studenţilor.

Etichete: examen
Ultimele Stiri
abonare newsletter