Actualitate

Aproape o tonă de fructe de pădure și ciuperci au fost confiscate de polițiști-VIDEO

Acțiune de amploare a polițiștilor clujeni împotriva celor care recoltează și comercializează fructe de pădure și ciuperci ilegal.

45 de polițiști și jandarmi au fost mobilizați în cursul zilei de ieri, 20 august, și au fost confiscate aproape o tonă de fructe de pădure și ciuperci colectate ilegal de pe raza comunei Măguri-Răcătau, Mărișel și Beliș. Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj şi Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj au desfăşurat o acțiune în zona Munţilor Apuseni, la limita cu judeţul Alba, în locurile numite „Dobruş”, „Dorna” şi „La Grinzi”.

Poliţiştii au fost nevoiţi să aplice 45 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 35 pentru nerespectarea prevederilor legii nr.171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea  contravenţiilor silvice şi 10 pentru nerespectarea prevederilor legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva activităţilor comerciale ilicite, în valoare totală de peste 7.000 de lei.


Poliția a identificat şi a verificat persoanele care recoltează fructe de pădure şi ciuperci, fără respectarea prevederilor legale, a persoanelor care locuiesc în tabere improvizate pe fondul forestier, precum şi identificarea persoanelor urmărite în temeiul legii.

Oamenii legii au colaborat cu polițiștii din Alba. Acţiunea poliţiştilor clujeni s-a desfăşurat concomitent cu cea a poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, care a avut acelaşi scop. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter