Actualitate

Înșelat de 30.000 de lei în Cluj

Un bărbat a fost înșelat în Cluj de aproximativ 30.000 de lei. Totul a avut loc în parcarea unui complex comercial.

Bărbatul în vârstă de 26 de ani din Râmnicu-Vâlcea s-a întâlnit ieri, 18 august, în jurul orei 07.00, cu o persoană care s-ar fi prezentat drept reprezentant al unei societăți comerciale. Bărbatul în cauză i-ar fi pretins să predea cantitatea de 1.500 kg carne pe care o comandase telefonic cu câteva zile înainte.

Văzut cu marfa luată, acesta l-a rugat pe păgubaș să aștepte 30 de minute pentru a-i remite contravaloarea acesteia şi factura, însă nu a mai revenit, cauzând un prejudiciu de aproximativ 30.000 de lei.


În scurt timp polițiștii l-au prins pe suspect. El are vârsta de 39 de ani și este din comuna Cămărașu.

„În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  înşelăciune, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal”, au precizat reprezentanții IPJ Cluj.


Pentru a nu fi înșelați, Poliția vă recomandă să nu daţi dovadă de credulitate atunci când sunteţi contactat telefonic de persoane care pretind a fi reprezentaţi ai diferitelor firme; să manifestaţi prudenţă şi verificaţi dacă ceea ce vi se comunică prin telefon este adevărat prin apelare la serviciile de informaţii clienţi de la operator; să nu daţi curs solicitărilor venite din partea persoanelor pe care le cunoaşteţi doar prin intermediul telefonului; să nu comunicaţi niciodată informaţii personale confidenţiale (CNP, serie buletin, conturi bancare, parole, etc). Dacă sunteţi victimă a unor astfel de fapte, sesizaţi imediat Poliţia la numărul unic de urgenţă 112, pentru a fi demarate verificările ce se impun.

Ultimele Stiri
abonare newsletter