Actualitate

Preţul căldurii nu va creşte la Cluj

<p />Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au dat ieri asigurări că locuitorii municipiului nu vor avea de suferit în urma măsurii cerute de Fondul Monetar Internaţional (FMI) Guvernului României de a elimina subvenţia la gigacalorie.

Primarul Sorin Apostu a susţinut că la Cluj nu se va plăti mai mult pentru gigacalorie, diferenţa dintre preţul real al acesteia şi cel plătit de clujeni fiind suportată de la bugetul local. „Datorită investiţiilor din acest domeniu de la Cluj şi datorită modului cum am relaţionat cu furnizorii de gaze, ne-am permis ca preţul la gigacalorie să scadă, deci nu ne-am bazat doar pe subvenţia de la stat. Banii alocaţi de la bugetul de stat îi vor ajuta pe cei racordaţi la sistemul centralizat de încălzire. La ora actuală, la Cluj, valoarea subvenţiei pentru căldură rămâne la fel, cu ajutorul fondurilor locale”, a precizat primarul Sorin Apostu.

Reprezentanţii Primăriei au arătat că preţul pentru gigacalorie se negociază între Regia Autonomă de Termoficare (RAT) Cluj şi furnizori şi se anunţă în fiecare an în luna septembrie. La ora actuală, preţul gigacaloriei la Cluj-Napoca este de 165 de lei. Preţul real al gigacaloriei este de 354 de lei, însă bugetul local subvenţionează un procent de 54% din acesta.      M.O.

Ultimele Stiri
abonare newsletter