Actualitate

Bărbat suspectat de complicitate la evaziune fiscală, reţinut în urma percheziţiilor din Cluj

Un bărbat suspectat de complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani a fost reţinut, joi, în urma percheziţiilor făcute la patru adrese din municipiul Câmpia Turzii şi comuna Viişoara, judeţul Cluj, prejudiciul în acest caz depăşind trei milioane de lei.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Poliţia Judeţeană Cluj, un bărbat de 32 de ani, din comuna Viişoara, a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani. El urmează să fie prezentat Parchetului Curţii de Apel Cluj, pentru audieri.

”Pentru documentarea activităţii infracţionale, în această dimineaţă, (joi - n.r.) poliţiştii de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Cluj au făcut patru percheziţii la două domicilii şi la două sedii sociale situate în municipiul Câmpia Turzii şi a localităţii Viişoara. Activităţile au vizat o persoană fizică şi două persoane juridice, bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani. S-au avut în vedere circuite fictive create în perioada 2011- 2014, în scopul efectuării unor tranzacţii nereale cu utilaje agricole”, se arată în comunicat.


Persoanele implicate în această cauză ar fi furnizat facturi fiscale fictive pentru a fi înregistrate în contabilitatea mai multor societăţii comerciale, pentru a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale, iar operaţiunile erau achitate cu bani datoraţi bugetului.

Oamenii legii susţin că persoanele suspectate în această cauză obţineau sumele de bani tranzacţionate din evaziune fiscală şi spălare de bani, apoi reintroduceau sumele respective în circuitul civil.


“Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului, prin neplata impozitului pe profit şi a TVA-ului, este de peste 3.000.000 de lei. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, documente contabile, carduri bancare, ştampile şi tehnică de calcul”, arată sursa citată.

La începutul lunii februarie, în aceeaşi cauză, un bărbat de 33 de ani, din municipiul Câmpia Turzii, a fost reţinut pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, fiind vizate tranzacţii fictive efectuate prin intermediul a peste 50 de societăţi comerciale. Faţă de acesta, instanţa a luat măsura controlului judiciar.


Joi dimineaţă, poliţiştii clujeni au făcut patru percheziţii domiciliare în municipiul Câmpia Turzii şi în comuna Viişoara, din judeţul Cluj, la persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani.

În cadrul acţiunilor erau vizate mai multe persoane fizice şi juridice, suspectate că au săvârşit infracţiuni de spălare de bani şi evaziune fiscală, prin tranzacţii comerciale cu utilaje agricole.

Ultimele Stiri
abonare newsletter