Actualitate

Dan Voiculescu cere ridicarea controlului judiciar

Dan Voiculescu a fost, joi dimineaţă, la sediul DNA, unde a solicitat procurorilor ridicarea controlului judiciar dispus în cazul său, invocând faptul că "expunerea excesivă", prin faptul că trebuie să meargă de două ori pe săptămână la Poliţie, creează impresia că el este vinovat.

"Le-am spus că aş dori să nu mă mai duc permanent la Poliţie, pentru că nu sunt motive. De plecat din ţară nu plec, că oricum concediul l-am stricat. Să stea toată lumea liniştită, nu sunt motive", a spus Voiculescu, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Dan Voiculescu a adăugat că a avut suficiente argumente pentru contestarea controlului judiciar. "Eu am motivat în felul următor: nu sunt vinovat, există prezumţia de nevinovăţie, iar expunerea asta excesivă, practic, creează imaginea unui om care, dacă în fiecare zi sau de două ori pe săptămână merge la Poliţie, înseamnă că are nişte probleme. Eu, deocamdată, nu am niciun fel de problemă. Vă repet, această anchetă este în derulare, o să se vadă că nu l-am cunoscut pe unul şi pe altul, dacă îl cunosc, dacă nu-l cunosc, care au fost motivele pentru care ei au făcut aceste declaraţii, adică e în derulare. Şi ca să spui despre cineva că e vinovat înainte să se hotărască definitiv dacă-i vinovat mi se pare că e interes", a explicat el, conform Mediafax.


Printre obligaţiile controlului judiciar dispus în cazul lui Voiculescu se numără şi aceea de a se prezenta de două ori pe săptămână, luni şi vineri, la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Ilfov.

abonare newsletter