Actualitate

Lucrări în ritm de melc la parkingul de pe Negoiu

Firma care construiește noul parking din cartierul Mănăștur, de pe strada Negoiu, se află în insolvență.

Lucrările la viitorul parking de pe strada Negoiu avansează în ritm de melc după ce firma care se ocupă de construirea acestuia, Construdava – Icco Energ SRL, a intrat în faliment. În martie, lucrările au fost oprite din acest motiv, fiind totuşi reluate după o anumită perioadă de timp. Reprezentanții Primăriei sunt optimiști în ceea ce privește această investiție și spun că lucrările sunt totuși în grafic, în ciuda faptului că șantierul a demarat cu un an întârziere și apoi a fost oprit, iar acum se lucrează lent din cauză că firma nu mai are foarte mulți muncitori.  

Reprezentanţii Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei au precizat că se lucrează în momentul de faţă la parkingul de pe Negoiu în ciuda faptului că firma care execută lucrările se află în insolvenţă.


Licitație conexă pentru rețeaua electrică

Din toamna anului trecut când a început şantierul şi până acum, lucrările nu au avansat foarte mult. Acum s-a ajuns la etapa devierii reţelei de medie şi joasă tensiune şi alimentarea cu energie electrică a terenului. Pentru această etapă, Primăria Cluj-Napoca pune la bătaie 140.000 lei, fără TVA. Pe site-ul instituției a fost postat un anunț de achiziție publică, iar firmele care doresc să realizeze respectivele lucrări pot depune ofertele până în 4 august.

Potrivit reprezentanților Primăriei Cluj-Napoca, licitația nu ar trebui să oprească lucrările sau să le întârzie. “Este o licitaţie conexă care nu ar trebui să afecteze lucrările”, au menţionat reprezentanţii Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.


Încă un parking nou în Mănăștur

Dacă lucrările la parkingul nou de pe Negoiu merg anevoios din cauza problemelor pe care le are constructorul, între timp, Primăria Cluj-Napoca a demarat procedurile pentru construirea unui alt parking, în același cartier, pe strada Primăverii nr. 20 – Aleea Gârbău nr.7. Noua investiție a ajuns la etapa de proiectare, după ce în luna martie a fost lansat anunţul privind licitaţia pentru desemnarea proiectantului. În 2 iunie a fost anunţată firma câştigătoare. Este vorba despre Bodo Invest din Iaşi care a câştigat cu o ofertă de 80.320,68 lei, aproape de patru ori mai mică decât suma estimată de Primăria Cluj-Napoca, mai exact 287.000 lei, fără TVA. Proiectarea parkingului va fi realzată în termen de şase luni de la semnarea contractului.

În cartierul Mănăştur, a fost construit în urmă cu câţiva ani un parking suprateran, tot pe strada Primăverii şi încă unul pe strada Mehedinţi. Acesta din urmă are capacitatea de 126 de locuri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter