Actualitate

Primăria și Poliția Rutieră s-au răzgândit: lucrările pe Albac se pot face și ziua

În urma solicitărilor clujenilor de pe strada Albac unde, pe timp de noapte, se desfășoară lucrări pentru introducerea cablurilor în subteran au fost luate o serie de măsuri.

strada Albac strada Albac

După ce nopți la rând, sute de clujeni care locuiesc pe strada Albac nu au putut dormi până dimineața la 4.00 din cauza lucrărilor de pe stradă, acum Primăria și Poliția Rutieră s-au răzgândit: se poate totuși munci și ziua, iar noaptea cu restricții. “În urma solicitărilor adresate autorităţilor publice locale de către locuitorii din zonă, situaţia iniţială a fost reanalizată împreună cu reprezentanţii Primăriei municipiului Cluj-Napoca, luându-se măsura ca lucrările să fie executate în intervalul orar 18.00 – 06.00, iar administratorul drumului să impună executantului lucrărilor ca operaţiunile zgomotoase să se efectueze până la ora 22.00”, au precizat reprezentanții Poliției Rutiere. Inițial, termenul de executare a lucrărilor de introducere a cablurilor în subteran fusese stabilit în intervalul orar 22.00 – 06.00.

Reprezentanții Poliției Rutiere au mai spus că scopul instituirii intervalului orar inițial, adică 22.00 – 06.00, a fost asigurarea condiţiilor de siguranţă şi fluenţă a circulaţiei în zonă. “În timpul zilei parametrii de trafic nu permit realizarea de lucrări la drumul public, existând riscul apariţiei unor blocaje rutiere, ce afectează participanţii la trafic”, au menționat aceștia.


Conform polițiștilor de la Rutieră, avizul este eliberat de această instituție în urma analizării unei documentaţii elaborate prin grija solicitantului, adică a Primăriei, în cazul de față. “Precizăm că, în baza cererii depuse conform prevederilor legale, Poliţia municipiului  Cluj-Napoca a emis aviz de efectuare a unor lucrări pe timp de noapte în zona străzii Albac din municipiul Cluj-Napoca, luându-se în considerare configuraţia străzilor adiacente şi parametrii de trafic. Scopul instituirii acestui interval orar a fost asigurarea condiţiilor de siguranţă şi fluenţă a circulaţiei în zonă”, au conchis reprezentanții Poliției.

Ultimele Stiri
abonare newsletter