Actualitate

Modernizarea Oașului, o lucrare de 16 milioane lei, s-ar putea duce pe apa sâmbetei

Capătul străzii Oașului, înspre Valea Chintăului ar putea ajunge, în scurt timp, aproape la fel de degradată ca înainte de modernizare.

Strada Oașului a fost modernizată în urmă cu doi ani și inaugurarea finalizării lucrărilor s-a realizat în prezența primarului Emil Boc. Locuitorii din zonă s-au îngrămădit atunci să îi mulțumească pentru repararea străzii, după ce 20 de ani au așteptat acest lucru, dar și să îi ceară asfaltarea străzilor adiacente. Investiția s-a ridicat la 16 milioane lei, iar acum tot asfaltul s-ar putea degrada din cauza pietrișului și noroiului care se scurge de pe străzile adiacente pe Oașului. Cel mai bine s-a văzut dezastrul de pe Oașului în urma ploilor din ultimele zile când cantități mari de nisip, pietriș și noroi s-au scurs de pe aleile și străzile care nu au fost modernizate.

Cât au durat lucrările de modernizare

Lucrările la strada Oaşului au început în 2012 și au fost realizate în opt luni și au costat aproximativ 16 milioane lei. Strada are o lungime de trei kilometri, o lăţime de nouă metri şi trotuare. După modernizare, au fost create locuri de parcare pe o bandă sau pe alta, nouă podeţe, ziduri de sprijin, drenuri pentru captarea apelor pluviale şi cu ziduri de sprijin în foarte multe locaţii, dat fiind relieful accentuat.


Viteza foarte mare, o altă problemă de pe Oașului

Potrivit locuitorilor din zonă, mașinile circulă cu viteză foarte mare, iar traficul este intens aproape tot timpul zilei. Din acest motiv, clujenii de pe Oașului au cerut conducerii Primăriei Cluj-Napoca, montarea de praguri de sol. “Revin cu rugămintea ca pe strada Oașului, nr. 245 să montaţi un prag pentru reducerea vitezei deoarece se circulă cu viteză foarte mare, iar în acel loc se afla o curbă destul de periculoasă, săptămânal se întâmplă accidente”, scrie un clujean pe un site pentru sesizări și reclamații la adresa primarului Emil Boc. Reprezentanții Primăriei au precizat că este necesară prezentarea unui acord scris de la majoritatea locuitorilor unei străzi sau cel puțin de la locuitorii de pe ambele părți ale străzii, din locația în care se dorește pragul, conform hotărârii membrilor Comisiei municipale de sistematizare a circulației.

Circulația pe Oașului, dată peste cap de reparații

Pe lângă faptul că asfaltul pe strada Oașului s-ar putea degrada din cauza problemelor de pe aleile și străzile adiacente, în momentul de față sunt și probleme legate de circulație din cauza lucrărilor la podul Nadăș. Circulația rutieră a fost deviată pe strada Maramureșului astfel că în fiecare zi aglomerația și ambuteiajele sunt la ordinea zilei în zona podului Nadăș.

Ultimele Stiri
abonare newsletter