Actualitate

Oleleu cere anchetă în cazul noii piste a Aeroportului, deşi ştia de problemele legate de această investiţie

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Ioan Oleleu a declarat, miercuri, că în opinia lui există suspiciuni de fraudă la contractul pentru construirea pistei de 3.500 metri a Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj-Napoca, dar şi la contractul pentru realizarea terminalelor. În plus, Oleleu a cerut demisia lui David Ciceo, directorul Aeroportului.

Ioan Oleleu Ioan Oleleu

Într-o conferinţă de presă, timp de aproape o oră, Ioan Oleleu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj le-a explicat jurnaliştilor că există suspiciuni de fraudă la contractul pentru realizarea noii piste a Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj-Napoca. Oleleu a precizat că are suspiciuni cu privire la creşterea preţului pentru construirea pistei. Aceste declaraţii ale şefului de for judeţean vin după ce atât presa cât şi DNA au prezentat înregistrări care arată clar că David Ciceo, directorul aeroportului a prezentat conducerii Consiliului Judeţean faptul că lucrările la pistă se derulează fără autorizaţie. Deşi dovezile arată clar că Oleleu ştia de toate problemele legate de construirea pistei, acum el spune că de fapt a fost ţinut “în ceaţă“ de ceilalţi şefi din Consiliul Judeţean şi că abia în luna iulie a anului trecut a început să aibă suspiciuni cu privire la toate neregulile de la pistă.

Care sunt argumentele lui Oleleu

 Unul dintre argumentele aduse de Ioan Oleleu în privinţa suspiciunilor pe care le are referitor la pistă este un răspuns din partea Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Cluj la o solicitare a conducerii Consiliului Județean în care este precizat faptul că pista de decolare/aterizare de 3.500 de metri – etapa I face obiectul investigațiilor într-un dosar penal. El vorbeşte de fapt despre o anchetă în derulare despre care ştie toată opinia publică.


Vicepreşedintele Consiliului Judeţean a mai declarat că va solicita instituțiilor publice abilitate să verifice modul cum s-au derulat contractele la pistă și la terminale, în condițiile în care este vorba despre contracte semnate pe o sumă ca apoi să se ajungă la dublarea sumei. Concret, Ioan Oleleu nu poate solicita verificările decât către DNA, instituţie care are deja în derulare o anchetă referitoare la pistă. ”Suspiciunea la pistă este că este același model ca și la Terminale. Voi solicita instituțiilor statului să verifice și terminalele și contractul cum a fost desfășurat și la terminale. E aceeași filosofie. Se pornește de la un preț și aproape se ajunge la dublarea prețului investiției”, a spus Oleleu.

Potrivit directorului Direcţiei de Dezvoltare şi Investiţii din Consiliul Judeţean, Mariana Raţiu, valoarea iniţială a contractului a fost de 127 milioane lei, dar s-au făcut lucrări suplimentare până la 180 milioane lei.


Cere demisia directorului de la Aeroport

Oleleu solicită demisia lui David Ciceo din cauza problemelor legate de pistă şi terminale. “Referitor la ceea ce s-a întâmplat acolo, noi am făcut un referat încă din anul 2013 prin care am cerut un audit având în vedere și faptul că există o anchetă pe rol la DNA, președinte de Consiliu Județean arestat, constructor și nu în ultimul rând director de aeroport având calitatea de suspect îi cer public demisia din funcția de membru al Consiliului de Administrație”, a declarat Oleleu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter