Actualitate

Clujenii vor avea ocazia de a dirija o orchestră simfonică la Colors of Cluj

Festivalul „Colours of Cluj” va avea loc între 8 și 10 august și va cuprinde zeci de concerte și evenimente la care clujenii vor putea fi atât spectatori, cât și participanți.

Unul dintre momentele inedite este cel în care oricare spectator va putea deveni dirijorul unei orchestre simfonice. Pe lângă acest lucru, organizatorii anunță și o "vânătoare a comorilor" cu posibilitatea de a redescoperi spațiile publice ale orașului.

Pe lângă concerte, festivalul lansează o invitație la o seară de magie cu mentalistul Cristian Gog, un „picnic a la Cluj” cu producătorii locali și concerte ale unor trupe clujene în seri cu specific interetnic, transmit organizatorii evenimenului.


Primele nume confirmate la acest festival sunt: Fanfara Transilvania, Basska, We Singing Colours și Verde.

Fanfara Transilvania este un grup format din zece artiști care provin dintr-o familie în care muzica s-a transmis din generație în generație. Specificul este  vechea muzică țigănească cântată la clarinet, tubă, trombon saxofon și filigorn.


We Singing Colours este o trupă de pop-folk, iar Basska sunt cei care îi vor uimi pe clujeni cu ritmurile balcanice care au inspirații drum&bass, reggae, rock, rap și ska.

Clujenii vor fi cap de afiș la ei acasă pentru că trupa Verde va concerta și ea cu stilul ei "green fresh electro".


Festivalul va găzdui evenimente în aer liber, prezentate în spaţii cunoscute dar și mai puţin convenţionale. Spectacolele vor include numeroase momente participative, în care cei prezenți vor fi invitaţi să se alăture activităților în mod activ, prin ateliere creative, instalaţii interactive, scene pentru neprofesionişti, întâlniri dintre public, artişti şi produse artistice create special pentru comunitatea clujeană.

Articol scris de Ana Racheleanu, student la Jurnalism, FSPAC-UBB, anul II

Ultimele Stiri
abonare newsletter