Actualitate

Percheziţii în Cluj într-un dosar privind maşini de lux furate din Italia

Mai multe percheziţii au avut loc luni dimineața pe raza judeţului Cluj, într-un dosar privind autoturisme de lux furate din Italia. Perchezițiile au foste realizate de IPJ Alba cu sprijinul IPJ Cluj, a anunţat dispeceratul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

Potrivit unui comunicat al IPJ Alba în total s-au desfășurat nouă percheziţii, din care opt în Cluj-Napoca şi una într-o comună de lângă municipiul reşedinţă de judeţ, la domiciliile a patru persoane bănuite de trafic de maşini de lux furate din Italia.

Faţă de cele patru persoane sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăinuire, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, înşelăciune, complicitate la înşelăciune, instigare la uz de fals şi participaţie impropie la fals în înscrisuri sub semnătură privată, se menţionează într-un comunicat al IPJ Alba.


Cei patru suspecţi vor fi aduşi luni la sediul IPJ Alba pentru cercetări şi dispunerea măsurilor legale. Dosarul este instrumentat de Serviciul de Investigaţii Criminale al IPJ Alba.

Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că, în perioada 2013 - 2014, grupul infracţional menţionat, cu complicitatea mai multor cetăţeni italieni care introduc autoturisme furate din Italia pe teritoriul României, a 'indigenizat' cinci autoturisme de lux, an fabricaţie 2012 şi 2013, cauzând prin aceste fapte un prejudiciu estimat la 520.000 de lei. După înmatriculare, numiţii D.I.M. şi P.L.M. se ocupau cu înstrăinarea autoturismelor în cauză către terţe persoane, inducându-le în eroare şi înşelându-le cu sumele de bani pe care respectivele persoane le achită pentru achiziţionarea maşinilor.


Probatoriul administrat până la acest moment în cauză s-a efectuat cu sprijinul I.P.J. Cluj - Serviciul de Investigaţii Criminale, Direcţia de Operaţiuni Speciale - S.O.S. Alba, S.O.S. Cluj şi Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

La cele nouă percheziţii simultane participă 39 de poliţişti, dintre care 26 din Alba şi 13 din Cluj. Acţiunea are loc sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.


Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor patru persoane în legătură cu care există suspiciuni de comiterea infracţiunilor menţionate, identificarea eventualilor complici şi recuperarea prejudiciilor cauzate prin faptele lor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter