Actualitate

Fratele lui Gruia Stoica şi Dorin Aşchilean, pe lista de șpăgi a lui Horea Uioreanu

Evenimentul zilei a făcut publică astăzi evidența șpăgilor primite de președintele CJ Cluj, ținută de șeful de cabinet al acestuia, Răzvan Pop. Agenda acestuia ar cuprinde numele mai multor oameni de afaceri și primari comunali din județul Cluj.

Răzvan Pop, șeful de cabinet al lui Horea Uioreanu ținea evidența șpăgilor primite și a cheltuielilor efectuate din aceste sume, precum și a persoanelor care furnizau sumele de bani. Primul nume de pe listă este cel al primarului comunei Mărișel, județul Clus, Traian Mariș, care i-ar fi dat lui Pop suma de 15.000 de lei pentru obținerea postului de director al Direcției Silvice Cluj. Directorul avea să fie arestat în 2013 pentru luare de mită.

Un alt nume care figurează pe această listă este cel al fratelui lui Gruia Stoica, Vasile Didilă. Pop menționează că acesta a venit la Cluj unde a discutat cu Horea Uioreanu, scrie pesurse.ro „La final, Uioreanu m-a chemat și mi-a cerut să-l însoțesc pe domnul respectiv la o discuție... Individul a scos din buzunarul de la haină un plic mai gros, după care a ieșit din mașină fără să spună nimic. Am fost uimit de ce se întâmplă și am constatat că acesta conține suma de 50.000 de euro. Uioreanu nu a fost mirat deloc, spre deosebire de mine”.


Alte două nume implicate sunt cele ale lui Ioan Bene, arestat în aceeași cauză, care ar fi dat 100.000 de lei pentru finanțarea campaniei electorale a fostei soții a lui Uioreanu, Elena și cel al lui Dorin Așchilean, cel care deține firma ACI Cluj, cea care a construit Cluj Arena.

Ultimele Stiri
abonare newsletter