Actualitate

Voiculescu se apără: Pe Nelu Iordache nu l-am văzut de 20 de ani, pe celălalt denunţător nici nu îl cunosc

Dan Voiculescu a declarat, sâmbătă, la intrarea în sediul IPJ Ilfov, că nu putea să îl şantajeze pe Nelu Iordache, pentru că ultima dată l-a văzut în urmă cu 20 de ani, iar pe celălalt denunţător nici nu îl cunoaşte, Voiculescu a mai afirmat că noul dosar este o "făcătură", iar în dosarul ICA este pregătit pentru orice.

Fondatorul Partidului Conservator, Dan Voicuescu, a mers, sâmbătă, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Ilfov, unde trebuie să se prezinte conform obligaţiilor stabilite prin măsura controlului judiciar, luată în cazul său în noul dosar în care este acuzat de şantaj, după ce ar fi ameninţat, direct sau prin intermediari, trei oameni de afaceri, iar unul dintre ei ar fi încheiat cu trusturile sale de presă contracte de publicitate de 900.000 de euro.

Voiculescu a afirmat că pe Nelu Iordache, care ar fi unul dintre denunţătorii din dosarul său, nu l-a mai văzut de 20 de ani. "Cum poţi să şantajezi pe cineva pe care nu l-ai mai văzut de 20 de ani?", a declarat intrigat Dan Voiculescu.


Omul de afaceri a precizat că trebuia să plece în iulie în vacanţă cu familia, dar şi-a anulat biletul şi pe 3 iulie şi-a trimis familia în concediu. "Probabil că nu s-a aflat că eu nu plec şi pe 3 iulie au fost chemaţi vreo trei-patru ca să dea declaraţia asta (...) Procurorul trebuia să fie informat că mi-am anulat biletul de avion", a susținut Voiculescu, precizând că şi-a anulat biletul pe 1 iulie, când a aflat că trebuie să fie la instanţă pe 6 iulie, pentru dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, scrie Mediafax.

Vociulescu a mai spus că marţi se judecă la Tribunalul Bucureşti contestaţia la măsura controlului judiciar din noul dosar şi judecătorii vor decide dacă menţin sau nu măsura, iar luni merge la Curtea de Apel Bucureşti să dea declaraţii în dosarul ICA. Întrebat de ce a cerut strămutarea dosarului ICA de la Curtea de Apel Bucureşti la o altă instanţă, Voiculescu a răspuns: "Pentru că e o mare presiune pe Curtea de Apel Bucureşti".


"În ziua în care a fost arestat judecătorul Mustaţă, în dimineaţa în care trebuia să judece cazul, discuta cu partenerii lui de afaceri ce face cu cazul meu, că nu este nimic în el (...) Ce a vrut să spună, că nu poate să achite într-un dosar al DNA şi în acelaşi timp nu era nimic în dosar?", a precizat Voiculescu.

Întrebat dacă este pregătit pentru o eventuală condamnare în dosarul ICA, Voiculescu a declarat: "Sunt pregătit pentu orice, inclusiv pentru asta. Am intrat într-o bătălie, când intri în bătălie, trebuie să te aştepţi că mai şi pierzi".


Întrebat cum comentează informaţia că ar fi implicat în scandalul Mircea Băsescu - Bercea Mondial, Voiculescu a răspuns: "O prostie, că eu i-am dat lui Bercea un milion ca să îl dea nu ştiu cui. Nu-l cunosc pe Bercea, pe fiul lui, pe neamul lui, pe mama lui (...) Nu mă întâlesc cu oameni care nu au calitatea să se întâlnească cu mine".

Ultimele Stiri
abonare newsletter