Actualitate

UN MILION DE EURO pentru ca numele lui Traian Băsescu să fie TÂRÂT în „Scandalul Bercea Mondial”

Marian Căpățână, presupusul intermediar al mitei pe care a luat-o Mircea Basescu, fratele presedintelui, a declarat, în 27 iunie 2014, în fața judecătorilor de la Curtea de Apel București că, în anul 2013, a fost supus unor presiuni și a că a fost constrâns să declare că Traian Băsescu ar fi primit o anumită sumă de bani ca mită în acest scandal.

Marian Căpățână a susținut în fața judecătorilor de la Curtea de Apel București că Florin Anghel a primit de la Dan Voiculescu suma de un million de euro din care o parte din bani trebuiau declatați că au ajuns la președintele Traian Băsescu.

„Mi-a spus (Florin Anghel – n.r.) că a primit de la Dan Voiculescu, la el în birou, suma de un million de euro din care voia să-mi dea mie acești 200.000 de euro. Mi-a spus că a fost contactat prin C.S. și prin avocatul Pavel Abraham, iar pe el nu-l interesează banii, în condițiile în care acceptă suma de 200.000 de euro numai să declare că o parte din bani au ajuns la domnul Traian Băsescu”, a declarat inculpatul potrivit unor informații ale Evenimentului Zilei, publicate în exclusivitate, în ediția tipărită și pe internet.


Numele invocat de inculpat – C.S. este a unei persoane publice care nu a mai apărut până acum în acest scandal iar până la verificarea informațiilor acesta este păstrat sub anonimat mai menționează Evenimentul Zilei.

Potrivit aceleași surse, Marian Căpățână a mai afirmat, în 27 iunie 2014, în fața judecătorilor de la Curtea de Apel București că, în anul 2013, a fost supus unor presiuni și că a fost constrâns să declare că Traian Băsescu ar fi primit o anumită sumă de bani ca mită în acest scandal.


„Am fost supus la o presiune fantastică timp de un an de zile și de aceea abia acum am declarat aspectele legate de constrângerea privind declararea în mod nereal a primirii de bani de către președintele României”, a mai adăugat Căpățână în fața instanței Curții de Apel București.

Nu se știe încă dacă acel complot, pus la cale de Dan Voiculescu, pe care Marian Căpățână l-a prezentat judecătorilor, este adevărat sau nu. Evenimentul Zilei publică însă, în exclusivitate, în ediția tipărită și pe internet stenogramele înregistrărilor prezentate în emisiunea lui Mihai Gâdea – „Sinteza zilei”, din care reiese destul de limpede că cel care îi pomenea numele și încerca să-l bage în poveste pe președinte era fiul lui Bercea, Florin Anghel. Acest aspect trebuie clarificat de procurori fiindcă are o importanță majoră.


Mircea Basescu, înregistrat la „negocieri” cu fiul lui Bercea Mondial (fragmente):

 Florin Anghel: Eu aș spune cu putere și cu... să te duci mata la Traian, să vorbești cu el, să nu mai... să se ducă direct, să-l ia de acolo.


Mircea Băsescu: Băi, tu de ce nu înțelegi că președintele nu se poate... tu nu vezi că toți aștia pe la toate televiziunile se uită numai după c... lui, la nu știu ce. El nu poate să apară”.

Florin Anghel: Dar cu Traian nu au vorbit? De ce nu-i spui lui Traian? La Traian de ce nu trimiți, să facă el acolo?


Mircea Băsescu: Ştie, mă! Crezi tu că nu ştie…

Florin Anghel: Trebuia mă să te duci mai de mult la Traian, să-l forțezi ca să-i dea drumul. (....) La el poți, mă, să-i spui, că e frate- tu”. Bani luați cu camătă de la Bercea Mondial.

Ultimele Stiri
abonare newsletter